Yoshifighter GSXR

Yoshifighter GSXR

- Kategória: Cikkek, Hírek, Őrületek

Nincs igazi válasz arra, hogy “mennyi a túl sok” egy átépítés során, de ha a streetfighter világban szemléljük, Lee Workman nem esett át a ló túloldalára. Még azzal sem, hogy mindenhol a Yoshimura logó díszeleg, ám a kis magyar valósággal szemben a felirat mögött valós erő is megbújik a Yoshifighter-ben, ahogy tervezője hívja.

Kezdjük egy videóval, amin a fotók mellett a Dyno-run is megtekinthető:

 

suzuki gsxr 1100 1340 streetfighter drag

Workman az Egyesült Királyságban nőtt fel, itt indult a „Run What Ya Brung” elnevezésű drag verseny nyilvános pálya napján, azonban az előző gépe akadályokat gördített a siker útjába. Ennek a oka a rövid tengelytáv volt.

suzuki gsxr 1100 1340 streetfighter drag

Épített egy hosszabb, jobb egyenesfutású gépet, melyhez az alapot egy lég-olajos GSX-R1100 adta 1990-ből. A logók ellenére a blokkban megbújnak a Wiseco big-blokk alkatrészei, és az 1200 köbcentis Banditból került át néhány apróság. A módosítás következtében a henger-űrtartalom 1340 köbcentisre hízott, kapott kovácsolt alumínium dugattyúkat, Carillio hajtókarokat és könnyített főtengelyt.

suzuki gsxr 1100 1340 streeetfighter drag

Ha ez nem lenne elég, megspékelte még egy Pro-Mod dinitrogén-Express „wet kittel”, hogy végképp kapaszkodnia kelljen az életéért a nyeregben. A fighter-drag eleje egy GSX-R1000-ből való, túlméretes Galfer hullámos féktárcsákkal. A lengőkar látványos beavatkozáson eset keresztül, a tengelytáv megnőtt.

suzuki gsxr 1100 1340  streetfighter drag

Az üzemanyagtank egy kézzel készített alumínium tartály, korábban a Man szigeteki TT-n szerepelt. A fejidomban egy Aprilia RS250 lámpája bújik meg, a fejforma pedig erősen a Star-Wars-ot idézi fel. A kipufogó rendszer valódi Yoshimura titán duplex rendszer.

suzuki gsxr 1100 1340 streetfighter drag

suzuki gsxr 1100 1340 streetfighter drag

Kettő turpisság is van az utolsó képen, megtaláljátok, ami szemet szúrt nekem?!

suzuki gsxr 1100 1340 streetfighter drag

Continental 2019

Facebook Comments

Válasz