Két személynél jobb a három?

Két személynél jobb a három?

- Kategória: Cikkek

Mi vonzza egyes embereket az oldalkocsis motorok irányába? A praktikusság, hogy poggyászuknak van bőven hely, vagy utasuk kényelme? Nem tudom, minden esetre szívesen elfurikáznék ezzel a renovált Honda CB-vel így nyáron a Balaton partján.

honda cb550 oldalkocsi sidecar restaurálás café racer
Eredetileg így nézett ki, a fekete oldalkocsi kicsit hullaszállító jelleget kölcsönöz a CB-nek

Gyönyörű, klasszikus oldalkocsis Hondát mutathatunk be Tony Prust és az Analog Motorcycles jóvoltából. Az alapot egy 1978-as CB550K szolgáltatta, amely néhány évig a család napi használatában volt. Első oldalkocsis motorként a mérföldekkel a tapasztalat is gyűlt, de nem ment mindig minden simán, használat során keletkeztek kisebb-nagyobb sérülések, hibák, majd úgy döntöttek, helyreállítják, és adnak neki egy pofás kinézetet.

honda cb550 sidecar oldalkocsi café racer 2011 motor
A végtermék szemet gyönyörködtető. Az utas számára a légterelő plexi csonkítása azonban a kényelem csökkenésével jár, méghozzá kéz a kézben...

A komplett motorblokkot felújították, hogy a jövőben ne legyen vele gond, többek között a szelepek be lettek csiszolva, és kapott új kuplungot is. Az eredeti 4 a 4-be kipufogó rendszert megkezdte a rozsda, helyére egyedi, bandázsolt 4 az 1-be rendszer került. A vázat és az oldalkocsi keretét porszórással festették feketére, a blokk pedig direktszűrőket kapott, valamint új műszerek kerültek a sofőr orra elé.

honda cb550 sidecar caféracer motor 2011 oldalkocsi
A restaurációt követően nulla kilométeres műszerekkel kezdhette meg útját a oldalkocsis motor

Az oldalkocsi egy „Spirit of America” elnevezésű kabin, amit a hetvenes évek közepén gyártottak üvegszálból, így ez nagyon könnyű, a tökéletes súlypont érdekében plusz fém került az oldalkocsiba, az ülés mögé. A felnik homok szórva lettek, a küllőket fekete festékréteg borítja, több külső motor elem polírozva lett. Az eredeti fekete festés helyett egy barátságosabb szürke-fehér minta borítja a Honda külsejét.

Continental 2019

Facebook Comments

Válasz