2012: Talma újra a versenypályán

2012: Talma újra a versenypályán

- Kategória: Ajánló

2001-től 2010-ig a Gyorsasági Motoros Világbajnokságban, ismertebb nevén a MotoGP sorozatban versenyzett, ahol világbajnoki címet szerzett a 2007-es esztendőben. 2011-ben egy évet kihagyott, de most újra versenyezni fog!

[wp_bannerize group="cikkek" limit="1"]
.

A Szilveszter Rallyn szerzett élmények és az elért nagyszerű eredmény után döntötte el, hogy a négykerekűek világában folytatja a karrierjét. A motoros sikerei mellett évről évre lehetőségeket kapott az autósportban, és mindig kiemelkedő eredményt ért el. Versenyzett a Renault Clio kupában, Porsche Kupában, hosszú távú 24 órás GT versenyen, tereprally futamon, vezetett Forma1-es autót és most a rallyt próbálta ki.  A  tesztek, edzések alatt azonnal beleszeretett a számára új sportba.

A MotoGP és a Superbike motoros versenysorozatokban is van lehetősége folytatni, de ezek nem olyan technikai háttérrel rendelkező csapatok, amelyekkel nyerni lehetne, vagy a győzelemért küzdeni. A top csapatok befizetős helyek, melyekhez jelenleg nagyon nehéz megfelelő anyagi hátteret szerezni.

Talmácsi Gábor a rallyt választja. A rally a legismertebb technikai sport Magyarországon, és szeretne itthon versenyezni. 2012-ben indul a magas színvonalú és népszerű Magyar Bajnokságban, melynek egyik futama az IRC-sorozatba (Intercontinental Rally Challange) tartozó Mecsek Rally.

A rallyt az autósportok királynőjeként is gyakran emlegetik, a hazai autósport több mint 40 éves tradícióval rendelkező legnépszerűbb ága. Története több mint 80 évre nyúlik vissza. A rallysport varázsa abban rejlik, hogy a rajongók olyan autómárkák olyan típusait láthatják versenyezni a természetes környezetben lévő pályákon, melyekkel a hétköznapokban saját maguk is közlekednek. A sportág élversenyzői különleges egyéniségű sportemberek, de a szakág jellegénél fogva mégis “testközelből” elérhetőek a rajongók számára. Az izgalmas versenyeket az érdeklődők ingyenesen látogathatják és népszerűségéből valamint az elérhető potenciális fogyasztók, ügyfelek rendkívül széles köréből adódóan a támogatók figyelmét is egyre inkább felkelti a szakág.

Talmácsi a rallyversenyzés mellett saját motoros csapatot is szeretne indítani a Magyar Bajnokságban és hosszú távú célja egy világszintű magyar motoros csapat irányítása, melynek első lépése a 2012. évi tervek teljesítése.

 

Talmácsi Gábor:

„A motorsportban mindent elértem, amit szerettem volna, és bár most is vannak ajánlataim, de ezekkel a lehetőségekkel és hozzá tartozó technikai háttérrel nem lehetne a legjobbak közé tartozni. A technikai sportok alapja az erős anyagi háttér, és a legkiválóbb MotoGP csapatokhoz is magas összegeket kellene fizetni, amely a nehéz gazdasági helyzetben nehezen teljesíthető.

Most hogy belekóstoltam a rally világába határozottan nagyobb motivációt érzek magamban, hogy négy keréken versenyezzek.  Célom, hogy versenyről versenyre előrébb lépjek, és tapasztalatot gyűjtsek. A rally nagyon változatos, és izgalmas. A körülmények folyamatosan változnak, és egyfolytában improvizálni kell. Egyszerre kell gyorsnak lenni az aszfalton és a murvás gyorsasági szakaszokon is.

A Szilveszter Rally nagy sikert hozott számomra. 140 indulóból az abszolút 5. helyet értem el navigátorommal, Répa Katával. Ez egy erős eredmény és bár tudom, hogy a szezon alatt még sokat kell tanulnom, de a célom hogy a kategóriámban a legjobbak között legyek.

Persze a motorozást sem lehet abbahagyni, nem is fogom, de ebben a sportban átpozícionálom magam. 4 évesen kezdtem motorozni és rengeteg tapasztalatom van.  Szívügyemnek tekintem a fiatal tehetségek képzését, éppen ezért saját csapatot kívánok létrehozni, amelynek két versenyzője ebben az évben a hazai bajnoki futamokon versenyezne. Céljaim között szerepel a fiataloknak teljes körű felkészítése. Ezen program kapcsán egy stratégiai szövetség kialakítására kerül sor. A MAMI (Magyar Motorkerékpár Szakközép- és Szakiskola) egyik speciális tantárgya a versenyszerelő képzés, így a legügyesebb diákok segítik majd az alakulatot, ezzel lehetőséget biztosítok számukra is a fejlődésre, a tapasztalatszerzésre. Tervezem, hogy együttműködünk a Testnevelési Egyetemmel, ahol most folytatom tanulmányaimat. A pszichológia tanszék segít felkészíteni a versenyzőket, mert a fizikai felkészülés mellett ebben a sportban nagyon fontos a helyes gondolkodás, továbbá az iskola segít a fizikai felkészülésben is. Fontosnak tartom, hogy  az alapoknál kezdjem el a munkát a fiatal versenyzőkkel, próbálok számukra megfelelő hátteret biztosítani a versenyzéshez, a fejlődéshez, a felkészüléshez.”

via: Talmacsi Gabor Facebook

BikersPoison

Facebook Comments

Válasz