Motorgumi akadémia – Michelin Pilot Road 4

Motorgumi akadémia – Michelin Pilot Road 4

- Kategória: Karbantartás, Kiemelt cikk, Őrületek, Videók
3

Az új sorozatban a motorgumik szakértőinek tolmácsolásában ismerkedhetsz meg a legmodernebb abroncsokkal. Technológia, alapanyagok és persze a felhasználás kérdései: melyiket milyen célra és milyen motorra ajánlják? Kezdésnek a túraabroncsok különböző fajtáit vesszük górcső alá.

[wp_bannerize group=”cikkek” limit=”1″]
.

Az üzletekben már több hónapja elérhető a Michelin Pilot Road 4, a gyártó 2014-es évre szánt motorgumi újdonsága. A Standard, GT és Trail verzióban piacra kerülő abroncs a legváltozatosabb időjárási körülmények között is biztonságosan használható.A Michelin mérnökei mind stabilitás, mind menetbiztonság tekintetében nagy hangsúlyt fektettek a biztonságra. Az új fejlesztésű XST-lamellának és a szilikadúsabb összetételnek köszönhetően a Pilot Road 4 a kategóriában konkurens motorgumiknál 17%-kal gyorsabban áll meg nedves, míg 24%-kal vizes, csúszós útfelületen.

A BMW is a Pilot Road4 GT-t választotta: az új R 1200 RT-n gyárilag is Michelinek feszülnek
A BMW is a Pilot Road4 GT-t választotta: az új R 1200 RT-n gyárilag is Michelinek feszülnek

Ugyanakkor a továbbfejlesztett 2CT 20%-kal hosszabb élettartamot garantál a Pilot Road 3-hoz képest. A Pilot Road 4 a 2AT technológia segítségével GT motorkerékpárok esetén is kiemelkedő stabilitást biztosít. Hogy melyik motortípusra milyen túragumit javasolnak a szakértők? Többek között ez is kiderül az R17.hu új videójából, ahol a három eltérő szerkezetű Pilot Road variánst mutatják be: