Egy legendával kevesebb…

Egy legendával kevesebb…

- Kategória: Hírek

Éppen csak megünnepelhette kilencvenedik születésnapját a tervezőzseni, aki december másodikán távozott közülünk az örök versenypályákra.

 

John Surtees, Mike Hailwood, Giacomo Agostini, Phil Read – a kivételes tehetségek igencsak külön utakon jártak, mind vezetési stílusuk, mind habitusuk tekintetében, egy dolog azonban szorosan összekötötte őket. Mindannyian az Arturo Magni által tervezett, villámgyors MV Agusták nyergében értek a csúcsra, elhódítva a gyorsaságimotoros-bajnokságok trófeáit.

Arturo Magni - 1925-2015
Arturo Magni – 1925-2015

A mester, Signore Magni 1925-ben látta meg a napvilágot egy apró, olasz mezővárosban, Arcorában. Kiváló repülő volt, több címet is nyert a negyvenes években, majd az évszázad második felében – műszaki tapasztalatait is felhasználva – átnyergelt a versenypályák világába. Összesen 270 (!) nagydíjgyőzelem, valamint 28 olasz bajnoki cím fűződik a nevéhez, és mindvégig büszkeséggel töltötte el, hogy együtt dolgozhatott a GP hőskorának legnagyobb ikonjaival.

  • Elképesztően szerencsés fickó vagyok – nyilatkozta a mester 90. születésnapján. – Negyed évszázadot tölthettem a pályákon, a munkám egyben a szenvedélyem is volt, ráadásul nem volt hiábavaló a törekvésem, hiszen rengeteg sikert értünk el a versenysport világában – tette hozzá Magni idén ősszel adott, utolsó interjújában.

Ugyan ő már nincs közöttünk, de munkái, a gyönyörű és villámgyors MV Agusták az idők végezetéig hirdetik majd, hogy milyen csodálatos műalkotások is készültek varesei üzemben.

Continental 2019

Facebook Comments

Válasz