Mit válasszak, ha sokat motorozom esőben?

Mit válasszak, ha sokat motorozom esőben?

- Kategória: Cikkek

DOT-szám? Helyes guminyomás? Eltérő méretek? Minden kérdésre válaszol az R17.hu szakértője, Szabó Roland!

r17-szabo-roland-motorgumiSzeretnél Te is kérdezni tőle? ITT megteheted - Roland egy munkanapon belül jelentkezik a részletes, mindenre kiterjedő válasszal!

KÉRDÉS

Kedves Gumiguru! A következő a kérdésem: Mit javasolnátok a 2006-os Hornetemre, hogy hidegebb időben és egy hazafélé meglepő zivatar esetén is ugyanúgy megállja a helyét, mint meleg, száraz aszfalton? Szíves segítségeteket előre is köszönöm!

VÁLASZ

Kedves Kérdező! Mivel a sporttúra-kategóriájú abroncsok fejlesztése során, az általad említett elvárások képezik a fő kritériumokat, így gyakorlatilag bátran választható bármely prémium gyártó legújabb terméke. A legújabb teszteken egyébként nedves tapadásban a Pirelli Angel GT modellje nyert, a második helyen pedig a Dunlop Roadsmart 3 mintázata áll. De természetesen hiba lenne kihagynom a felsorolásból a Michelin Pilot Road 4 mintázatát, mivel az Xst lamellákkal ellátott futófelület kifejezetten ezeknek a jellemzőknek a javítása céljából került alkalmazásra. A lamellák mozgása hőt termel, ami rövidíti a bemelegedési fázist, és hűvösebb időben is könnyebben eléri az abroncs az optimális üzemi hőmérsékletet. Ezen felül a vízkiszorításban vállal nagy szerepet, a futófelület különböző pontjain elhelyezett vízgyűjtő furatokkal együtt.

Continental 2019

Facebook Comments