Dráma a GP-n: 14 versenyző a sóderágyban

Dráma a GP-n: 14 versenyző a sóderágyban

- Kategória: Verseny

Rendhagyó versenyhétvégét tudhatnak maguk mögött a Moto3 mezőnyének tagjai: a maláj pályán kurta és ütközésekkel teli futam zajlott…

 

Francesco Bagnaia nyerte a rövidített távú viadalt a MotoGP idei utolsó előtti versenyhétvégéjén. Bár az első körben már hatan kiestek, a rendezők – valószínűleg a feszes időterv miatt – nem állították le a csatát, így a pályára került szennyeződések csakhamar újabb áldozatokat szedtek.

Binder nem adta fel - bukását követően idomok nélkül is visszaállt a mezőnybe
Binder nem adta fel – bukását követően idomok nélkül is visszaállt a mezőnybe

A 31 versenyzőből 14-en (!) kötöttek ki a sóderágyban, pontosabban ennél is többen, de néhányuk egy-egy gyorsjavítás után visszatérhetett a pályára, mint például a kategória új csillaga, Brad Binder.

Mégis leintették

Csak akkor kerültek elő a piros zászlók, amikor a szervezők már biztosak lehettek benne, hogy nem kell újraindítani a futamot, így azonban megfosztották a pilótákat – és a nézőket – a dobogóért folyó, parázs csatától.

Ez a tömegszerencsétlenség is kevés volt a futam megállításához 

Ezt a kurta-furcsa versenyt végül a már említett, olasz Francesco Bagnaia nyerte a Pull & Bear Aspar Mahindra Team színeiben, mögötte Jakub Kornfeil jött be másodiknak, míg harmadikként Bo Bendsneydert intették le. A kategória idei világbajnoka, Binder három kör lemaradással a 17. lett.

Continental 2019

Facebook Comments

Válasz