Újabb magyar versenyző a Superbike-ban

Újabb magyar versenyző a Superbike-ban

- Kategória: Események, Verseny

A német gyorsaságimotoros-bajnokság (IDM) Superbike kategóriájában folytatja pályafutását az idei szezonban Bódis Richárd, aki tavaly az összetett hetedik helyén végzett a Superbike-világbajnokság EJC betétsorozatában.

A 23 éves versenyző menedzsmentjének szerdai tájékoztatása szerint a szerződést már aláírták a felek, és rövidesen közös tesztekkel kezdik meg a felkészülést a szezonra.

Örülünk, hogy egy ilyen fiatal tehetség került hozzánk Ricsi személyében, aki a roppant kemény német bajnokságban további tapasztalatokat gyűjthet a nemzetközi mezőnyben, és bízom abban, hogy a nagyon erős tavalyi teljesítményét képes lesz túlszárnyalni - nyilatkozta Alber Bischoff csapatfőnök.

Az IDM mezőnye április 29. és május 1. között a Lausitzringen kezdi a szezont, júniusban ugyanott a német túraautó-bajnokság (DTM) versenyhétvégéjén, szeptember közepén pedig a Superbike-világbajnokság lausitzringi állomásán rendeznek futamot. A nyolc hétvégéből álló idény szeptember 25-én, Hockenheimben zárul.

Duplázunk az IDM-ben

  • Ez az eddigi pályafutásom legkomolyabb lehetősége és csapata, s azt már most kijelenthetem, hogy az idén is kihozom majd magamból a maximumot - nyilatkozta a H-Moto Team motorosa.

Ricsi szereplésével biztossá vált, hogy jövőre két magyar versenyző indul az IDM-ben, korábban ugyanis kiderült, hogy a német bajnokság Superstock 600-as kategóriájában Gyutai Adrián áll rajthoz az idén.

BikersPoison

Facebook Comments

Válasz