GumiGuru: Nem tapad a GSX-R – mit tegyek?

GumiGuru: Nem tapad a GSX-R – mit tegyek?

- Kategória: Gumiguru
0

DOT-szám? Helyes guminyomás? Eltérő méretek? Minden kérdésre válaszolnak az R17.hu szakértői, Szabó Roland és Soltész Norbert!

Szeretnél Te is kérdezni tőle? ITT megteheted – Hamarosan jelentkeznek a részletes, mindenre kiterjedő válasszal!

KÉRDÉS

Kedves Gumiguru! Van egy 2002-es GSX-R 600-am. Két szezon óta használom. Eddig Metzeler Sportec M3 volt rajta 2.5 barra fújva elöl-hátul. De mivel 55 kg vagyok, nem mindig tapadt megfelelően. Szeretném a segítségeteket kérni a következő szett megvásárlásához. Ajánlották többen a Metzeler Rennsportot, ami jól tapad de gyorsan kopik. Olyan gumit szeretnék ami tapad de nem 2000 km alatt fogy el. Szerpentin, autópálya és egy-két pályanap is a tervek között szerepel utassal is.

Előre is köszönöm! Üdvözlettel: Székely Csaba

VÁLASZ

Kedves Csaba!

Nem feltétlenül a 2,5 baros gyári nyomásértéket tartom a felelősnek azért, mert nem érezted túl jónak az abroncsot.  Az 55 kg-os testsúly inkább előny, mint hátrány ebből a szempontból. Saját motoromon is, ami egyébként egy fiatalabb 600-as GSX-R, ezek a nyomásértékek vannak gyárilag előírva, ezzel is használom utcai körülmények között, teljesen hibátlanul. Elsősorban azt javaslom, hogy nézd át a futómű beállításait, és hangold hozzá a saját súlyodhoz, ez is sokat segít a stabilitásban.

Nem az abroncs, a felfüggesztés a ludas

Az M3-egy régi fejlesztésű modell, másodvonalas termék már a gyártó kínálatából, mai szemmel nézve nem feltétlen legjobb tapadással. Nehezebben melegszik, szűkebb az az ideális hőmérsékleti tartomány amikor igazán jól tud teljesíteni.  A Rennsport is egy szintén öregebb modell, de más szemlélet alapján készült mint az utcai M3, így ehhez képest mindenképp nagy előrelépést jelentene. Érdemes lenne kipróbálnod az M7RR-t, az egyik legjobb utcai gumi a kategóriájában, amatőr pályázáshoz tökéletesen meg fog felelni és viszonylag  tartós is, bőven több van benne mint 2000km.