Teljes útzár a mátrai 24-esen

Teljes útzár a mátrai 24-esen

- Kategória: Gyorshírek
0

A 24-es úton jelenleg is tart a helyszínelés, érdemes elkerülni a környéket.

Egy személyautó ütközött motorkerékpárral Parád és Recsk között a 24-es úton. A kiérkező tűzoltók áramtalanították a járműveket, míg a mentők három sérültet láttak el. A helyszínelés jelenleg is zajlik.

Sajnos nem ez volt az egyetlen motorbaleset a hétvégén: Debrecenben a kora délutáni órákban egy 75 éves férfi a Monostorpályi úton nem adott elsőbbséget a szabályosan haladó, 49 éves motorosnak, aki az ütközés következtében súlyos sérüléseket szenvedett. Ezalatt Kisapostag közelében, a 6-os úton szintén személyautó ütközött motorossal, akit mentőhelikopterrel szállították kórházba.

A debreceni motorosgázolás helyszíne (kép: Police.hu)

Az M7-es autópályán is személyautó ütközött motorossal, ott a Balaton felé vezető irányban Polgárdinál történt baleset – közölte a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletes szóvivője az MTI-vel – az elsődleges információk szerint a motoros utasa megsérült.

Balesetben csak magadra számíthatsz!

Az esetek kapcsán kiemelték, hogy

hazánkban az ezredforduló óta csaknem megduplázódott nagymotorok száma, ugyanakkor a motorosok által okozott balesetek mennyisége jelentősen csökkent az utóbbi tíz évben.

Ennek dacára nem dőlhetünk hátra, ugyanis a motorkerékpárosok a közúti közlekedés védtelen képviselői. Baleset esetén testünket nem védi karosszéria, biztonsági öv, légzsák vagy más megoldás, ezért nem csak az a cél, hogy továbbra is elenyésző számban okozzunk balesetet, hanem az, hogy aktívan kivédjük a többi közlekedő hibájából bekövetkező ütközéseket.