A család esze: Ebay-en árulta a lopott vb-motort

A család esze: Ebay-en árulta a lopott vb-motort

- Kategória: Hírek
0

Meglovasították Tito Rabat Moto2 versenygépét, majd néhány nappal később egy kísértetiesen hasonló masina bukkant fel a világhálón, mégpedig „vb-címet nyert motorkerékpár” megnevezéssel… Őszintén, nem gondolták, hogy gyanús lesz?

A Marc VDS csapat nemrég bejelentette, hogy ellopták  egyik motorjukat, de mivel egyedi gépről van szó, valószínűleg könnyű lesz beazonosítani, bárhol is jelenik meg. Nem is kellett sokat várniuk, az Ebay-en hirdető eladó nem kertelt sokat, Moto2 világbajnokságot nyert járműként tette fel  az ellopott kétkerekűre megszólalásig hasonlító hatszázast:

A vb-címet nyert motor

Nem gyanús?!

Természetesen a csapat egyből megkereste a Wheels Motorcycles-t, melynek vezetője elmondta – papírokkal bizonyítja, hogy ez tényleg egy vb-győztes gép, de mégsem az, amit nemrég elloptak, mert „ő már régebben vásárolta…”

Nem csoda, hogy ez a hirdetés felkeltette a Marc VDS figyelmét is…

Mindenesetre most próbálják kideríteni az igazságot, ami nem is olyan könnyű, tudniillik a „Tito Rabat motorja” azonos évjáraton belül sem egy konkrét gépet takar. A versenyző évadonként jó néhány vázat és erőforrást elhasznál, a többi alkatrészről nem is beszélve, így inkább az egyes összetevők, illetve azok azonosítói vezethetnek nyomra, mintsem maga a komplett motor.