GumiGuru: Nem találok gumit az Apriliára

GumiGuru: Nem találok gumit az Apriliára

- Kategória: Gumiguru

DOT-szám? Helyes guminyomás? Eltérő méretek? Minden kérdésre válaszolnak az R17.hu szakértői, Szabó Roland és Soltész Norbert!

Szeretnél Te is kérdezni tőle? ITT megteheted – Hamarosan jelentkeznek a részletes, mindenre kiterjedő válasszal!

KÉRDÉS

Kedves Gumiguru! A következő a kérdésem: Robogómra (Aprilia Habana 125) keresek 130/70R10-es fehér oldalfalú gumit hátulra. Ilyet úgy tűnik nem gyártanak, de 120/70R10-et igen. A kérdés: ez a minimális eltérés még megengedhető, kompromisszummal használható, vagy maradjak az eredeti méretnél?

Válaszodat előre is köszönöm! Üdv, Péter

 
VÁLASZ

Kedves Péter! Valóban nehéz ilyen méretben fehér oldalfalú abroncsot találni, a prémium kategória kínálatában nincs is ilyen kivitelű darab. A 120/70-10 egy standard méret ( egyébként a 130-as is ) nehezen is értem, hogy ebben a méretben miért nem elérhető ez az exkluzív kivitel.

Aprilia Habana

Amennyiben a 120/70-10 specifikációi megengednék, hogy hátsó abroncsként is használható legyen ez a gumi, akkor azt mondanám, hogy szereld fel hátra is, de sajnos ez a méret szigorúan csak első szerelésként alkalmazható, így nem engedélyezett hajtott keréken használni. Akárhogy is, mindenképp ragaszkodj az eredeti mérethez, ennek mindig az elsődleges szempontok között kell szerepelnie.

Continental 2019

Facebook Comments

Válasz