GumiGuru: Suzukira, dinamikus motorozáshoz valami frankót?

GumiGuru: Suzukira, dinamikus motorozáshoz valami frankót?

- Kategória: Gumiguru
0

DOT-szám? Helyes guminyomás? Eltérő méretek? Minden kérdésre válaszolnak az R17.hu szakértői, Szabó Roland és Soltész Norbert!

Szeretnél Te is kérdezni tőle? ITT megteheted – Hamarosan jelentkeznek a részletes, mindenre kiterjedő válasszal!

KÉRDÉS

Kedves Gumiguru! A következő a kérdésem: Sziasztok! Gumicsere előtt állok és a véleményetekre, javaslatotokra lennék kíváncsi. Van egy Suzuki GSX 650F típusú motorom és szeretnék tőletek tanácsot kérni – milyen gumi lenne rá a megfelelő? Az első lánckereket kicseréltettem, egy foggal kisebb, és szeretek vele dinamikusan motorozni! Illetve még az érdekelne, hogy mi a megfelelő nyomás első és hátsó gumiban? Mit tudnátok ajánlani?

Köszi, sziasztok!

VÁLASZ

Kedves Kérdező! Írásodban említetted, hogy sportosabban használod a motort, ezért is módosítottad az áttételt. A motorod egy burkolt túragép, ettől függetlenül alkalmas lehet lendületesebb motorozáshoz. Ilyen stílushoz azt gondolom, hogy egy sportgumi illik, nem feltétlenül mennék el abba az irányba, ami esetlegesen kevesebb tapadást nyújt, és tartósabb darab, hisz’ úgy gondolom, ez nem tetszene Neked.

Suzuki GSX650F

Maga a kategória igen széles, így rengeteg abroncstípus közül választhatunk márkától, adott mintázattól és az anyagiaktól függően is. Személy szerint kifejezetten soha nem ragaszkodok egy adott márkához, mindig jó új ingereket érezni. Tapasztalataink alapján a gyártók utolsó generációs modelljei már olyan szintű tapadással rendelkeznek, aminek határait utcai körülmények között nem is szabad próbára tenni önmagunk és mások biztonsága érdekében. Michelin Power RS, Pirelli Diablo Rosso III, Bridgestone S21 – csak néhány példa a legjobb darabok közül, amiket utcán használhatunk. Itt tevődhet fel a kérdés, hogy csak és kizárólag a “legjobb” gumikat használhatjuk? A válasz persze az: egyáltalán nem. A régebbi modellek, az elődök is teljesen jól használhatók, habitustól függetlenül itt is remek darabokat találsz. Legjobb példa erre a Dunlop SportSmart II, vagy a Bridgestone S20 EVO.