Rendőrség: a négy kerék hamis biztonsága…

Rendőrség: a négy kerék hamis biztonsága…

- Kategória: Gyorshírek
0
  • Úgy tűnhet, hogy a több nyomon futó, ezért a motoroknál látszatra stabilabb quadokat, más néven ATV-ket gyerekjáték vezetni, de éppen a tegnapi példa világított rá sokadszor, hogy ez téves elgondolás… Ha nem ismered a gépet és nem tiszteled, no meg nem öltözöl be megfelelően, akár egy parkolóban is bekövetkezhet a tragédia.

Halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset történt tegnap, azaz augusztus 19-én 20 óra körül Somoskőújfalu belterületén. A jelenlegi adatok alapján a Vároldal utca végén található parkolóban – eddig tisztázatlan körülmények között – egy quaddal felborult egy férfi, és az esés következtében olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette – közölte a Police.hu.

Csak egy parkolóban ment vele, de a férfi olyan szerencsétlenül esett a quaddal, hogy életét veszítette (Kép: Police.hu)

Hozzátették: Bár sokszor rendszám és forgalmi engedély nélkül, földúton bukkannak fel, attól az ATV-k még ugyanolyan gépjárművek, mint például a terepmotorok. Tehát vezetésük engedélyhez kötött tevékenység, a közúti közlekedési szabályok betartása kötelező, attól függetlenül, hogy mű- vagy földúton használják-e őket.