A Continental forradalmasítja az adatátvitelt

A Continental forradalmasítja az adatátvitelt

- Kategória: Hírek

Miért érdeklődik egy 44 milliárd eurós forgalmú, 240 ezer embert foglalkoztató cég egy jóval kisebb, kiterjesztett valósággal foglalkozó vállalkozás iránt? Nos, a válasz roppant egyszerű: a Continental a tengerentúli DigiLens segítségével szeretné elérni, hogy a jövő motorjain már ne legyen szükség műszerekre…

 

A német Continental tovább növelte részesedését a Szilícium-völgyben működő DigiLensben, mi több, a Continental szakembere, Thorsten-Alexander Kern csatlakozott is a cég igazgatótanácsához. A lépés nekünk, motorosoknak azért érdekes, mert a DigiLens a járműiparban feltűnő forradalmi újítások egyik zászlóvivője – legutóbb éppen a kétkerekűeknek fejlesztett kétrétegű kijelzővel lepték meg a motorosokat.

A Continental és a DigiLens bemutatja: kiterjesztett valóság a motorozásban!

Új termékük előnye, hogy a vezetőnek egy pillanatra sem kell levennie tekintetét az útról, hiszen a legfontosabb adatok (pl. sebesség, fordulatszám stb.) a sisak plexijére „vetítve” jelennek meg, sőt a navigáció jelzései is itt tűnnek fel:

Főként városban haladva könnyebbség ez, hiszen így a hagyományos műszerek és kijelzők nem terelik el a vezető figyelmét, nem kell lepillantania a tankra vagy a kormányra, vagyis egyszerre látja a forgalmat, valamint a legfontosabb információkat. Jelenleg azon dolgoznak, hogy a 640 x 360 képpontos AR-kijelző minél olcsóbban előállítható legyen, s mielőbb elterjedhessen az utakon.

Continental 2019

Facebook Comments

Válasz