A motorosok kedvenc útjai – III. rész, Grand Canaria

A motorosok kedvenc útjai – III. rész, Grand Canaria

- Kategória: Cikkek, Események, Túra

Új sorozatunkban lenyűgöző, 4K minőségű videókon keresztül mutatjuk be Európa legkedveltebb látványútjait. Jöjjön most egy távolabbi, ám annál lenyűgözőbb célpont, Grand Canaria!

 

A hegység hágói, völgyei és sziklái vadregényes tájakkal választják ketté Gran Canaria déli és északi részét. Az éghajlat kettőssége, eltérő flórája és faunája miatt a szigetet kis kontinensnek is nevezik., tudniillik, amíg a sziget északi részére csapadékos éghajlatot jellemző buja növényzettel és ültetvényekkel, közepe kopár „holdbéli táj”, déli partja pedig száraz, szinte sivatagos, ahogy az alábbi túravideón is látható:

Így aztán északon fejlett a mezőgazdaság: a vulkánok lankáin nem ritkák a szőlő-, banán- vagy dohányültetvények. Itt vannak a fontosabb városok; többek között Las Palmas, a sziget legnagyobb városa, a Keleti Kanári-szigetek fővárosa.

Hogyan jutsz el Gran Canariára?

Mivel az apró sziget a nyugat-Szahara közelében, az Atlanti óceánból emelkedik ki, kétkeréken nem éppen egyszerű odajutni, már csak a 4-5000 kilométeres távolság miatt sem. Jobban jársz, ha egy fapados járattal kiutazol: az út alig öt óra, míg a repjegy nevetségesen olcsó – oda-vissza nagyjából ötvenezer forint. Kint egészen jó áron, napi 60 euró körül bérelhetsz komolyabb gépet (pl. Yamaha XT 660 R 62 euró/nap), de a kisebb, 250-es, 500-as vasak ennél is olcsóbbak. Jó utat!

Continental 2019

Facebook Comments

Válasz