Elkapták a motorost gázoló sofőrt

Elkapták a motorost gázoló sofőrt

- Kategória: Hírek
0

Néhány óra alatt elfogták a cserbenhagyó autóst, aki megpróbált elmenekülni, miután elütött egy motorost a 83-as úton.

Tét felől Pápa irányába közlekedett egy személygépkocsi június 10-én este. Haladása során Tétszentkút belterületén előzésbe kezdett, amelynek során a Pápa irányából szabályosan közlekedő motorkerékpárosnak ütközött. A személygépkocsi vezetője segítségnyújtás nélkül Pápa irányába elhajtott, a motoros pedig 8 napon túl gyógyuló sérülést szenvedett – áll a Police.hu bejegyzésében.

A rendőrök adatgyűjtés eredményeként kiderítették a balesetet okozó gépjármű rendszámát. Üzembentartóját, egy 32 éves pápai férfit elfogták és a Győri Rendőrkapitányságra előállították. Segítségnyújtás elmulasztása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

Mit érdemel az a bűnös?

Ha valaki balesetet okoz, majd anélkül elhajt, hogy segítséget nyújtott volna a sérülteknek, az több éves börtönbüntetéssel sújtható. A Btk. 166. § Segítségnyújtás elmulasztása részben egyértelműen fogalmaz: egytől öt évig terjedő szabadságvesztésre számíthat, ha a balesetet és sérülést okozó sofőr elhajt a helyszínről, mielőtt meggyőződött volna róla, hogy megsérült-e valaki.