Jól vizsgáztak a motorosok a hétvégi razzián

Jól vizsgáztak a motorosok a hétvégi razzián

- Kategória: Hírek
0

Az elmúlt napokban a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság egyenruhásai kifejezetten a motorral közlekedőket ellenőrizték Nyíregyházán, de csak néhány esetben kerültek elő a csekkek…

Meglepő, de összesen hétszer kellett intézkedni a rendőröknek, igaz, ebben az is közrejátszott, hogy több kisebb szabálytalanságot egyszerű figyelmeztetéssel „jutalmaztak”, míg további két esetben helyszíni bírságot szabtak ki. Nem mehetünk el szó nélkül amellett, hogy súlyosabb szabályszegések is akadtak: két motorost feljelentettek, egy ellen pedig büntetőeljárást indítottak.

Motoron telefonálsz? Normális vagy?

Talán a legfurcsább eset az, melyben „mobiltelefon használata” miatt vették elő a motorost, de akadt itt kötelező biztosítás, valamint érvényes forgalmi nélküli próbálkozó is, miként a régi sláger, a jogsi hiánya is feltűnt. Egy esetben egyedi azonosító jellel visszaélés miatt indítottak eljárást.

Csupán hét motoros adott extra munkát a zsaruknak, igaz, ezek között volt jogsi és biztosítás nélküli vezetés, sőt motoron telefonálás is…

Az egyenruhások most is kiemelték, hogy az egyjárműves motorbalesetek többsége a nem megfelelő sebesség miatt következik be, azaz relatív vagy valós gyorshajtás okozza. Ezért arra kérnek minden bukósisakost, hogy a képességeik, rutinjuk szerint vezessenek, és mindig viseljenek teljes, protektoros védőfelszerelést, ha motorra ülnek.