Police.hu: Több motorbaleset is történt az országban

Police.hu: Több motorbaleset is történt az országban

- Kategória: Gyorshírek
0

A hűvös idő dacára ma is sokan ültek motorra, és sajnos megannyi baleset történt, és ezek többsége önhibából bekövetkező elcsúszás volt...

Az első eset Dobri és Kerkaszentkirály között történt, itt egy Hondát vezető férfi sodródott le az útról. A vízelvezető árokba esett motoros súlyos sérüléseket szenvedett. Győr és Győrújbarát között szintén azért riasztották a mentőket, mert egy motoros besokallt, és az út menti árokba sodródott - őt is kórházban ápolják. Pár perccel később már a zalai rendőröket hívták: ott egy motoros társaság Zalaegerszeg felől haladt Keszthely irányába, amikor a kapornaki tetőn a szélső sávban ketten megcsúsztak az útra folyt gázolajfolton - egyikük motorja a korlát alatt átcsúszva az út melletti szakadékba zuhant.

(Kép forrása: Police.hu)

Végül ma délután a XIII. kerületi egyenruhásoknak kellett helyszínelniük, ugyanis a Béke utcában elgázoltak egy motorost, aki könnyebb sérülésekkel került kórházba.

Tények és számok a hazai motorbalesetekről

Az alábbiakban az ORFK-OBB által közzétett eredményeket mutatjuk be Nektek, melyekből kiderül, mi is jellemzi a motorbaleseteket hazánkban.

Tudtad?

– 2016-ban 1 316 motorbaleset történt, 2,1%-kal kevesebb, mint 2015-ben. Ebből 636-ot okoztak motorosok, szemben a 2015-ös 638 esettel (Tíz éve ez a szám még 875 baleset/év volt), ami 2017-ben tovább csökkent (kereken 600 esetre)

– 2016-ban ötven motoros veszítette életét Magyarországon, csakúgy, mint egy évvel korábban

– Az önhibából bekövetkező, személysérüléses motorbalesetek csaknem kétharmada valós vagy relatív gyorshajtásra vezethető vissza

– A motorkerékpárosok által okozott ütközésekben minden tizedik vezető ittas volt

– A legtöbb motorbaleset szombatonként, 16 és 18 óra között történik

– Az okozott és elszenvedett balesetek kétharmada lakott területen belül történik

– A többjárműves balesetekben (pl. autó és motor ütközése) a motorosok 70-75%-ban vétlenek

– A motorbalesetben megsérült, illetve meghalt vezetők jelentős része 24 év alatti

A rendőrség kéri a motorosokat, hogy megfontoltan közlekedjenek, a sebességet az út- és időjárási viszonyoknak megfelelően válasszák meg, illetve tartsák be a követési távolságot, egyben balesetmentes közlekedést kívánnak minden motorosnak!

Continental 2019