Honda: A motorozás sokkal több egyszerű gépkezelésnél…

Honda: A motorozás sokkal több egyszerű gépkezelésnél…

- Kategória: Hírek
0

Bár sorra aratják a piaci sikereket, a Honda szakemberei egy másodpercre sem pihennek. Erről tanúskodik, hogy a Honda Safety Institute (HSI), azaz a márka Barcelonában található vezetéstechnikai intézete megszerezte az Európai Képzési Minősítést (European Training Quality Label).

Ezt csak a legjobb vezetéstechnikai oktatások érdemelhetik ki, s azt követően ítélték a Honda tréningjének, hogy a Német Közlekedésbiztonsági Tanács (Deutscher Verkehrssicherheitsrat) döntéshozói személyesen próbálták ki a képzést.

Díjazzák a legjobb vezetéstechnikai képzéseket

Az Európai Képzési Minősítés nem más, mint egy önkéntesen vállalható minősítési folyamat, amit 2015-ben az Európai Motorkerékpár-gyártók Szövetsége dolgozott ki, hogy egységes, magas színvonalú motorosképzési programok működhessenek szerte Európában. Eddig 27 francia, holland, német, osztrák és spanyol, „jogosítvány utáni” kurzus szerezte meg a minősítést, legutóbb pedig a Honda Safety Institute vezetői vehették át az igazoló okiratot.

honda vezetéstechnika
Egész Európában csak 27 képzés nyerte el a díjat, közöttük a Honda spanyolországi komplexuma

A képzési központot Barcelona szomszédságában, Perpètua de Mogodában hozták létre 2009-ben, minden lehetőséget biztosítva a motorosok számára, hogy tökélyre fejlesszék tudásukat. A HSI nem kevesebb, mint 20 ezer négyzetméteren terül el, így európai legnagyobb ilyen jellegű intézményeként tekinthetünk rá,

így nem csoda, hogy megnyitása óta húszezer motoros vett részt a tanfolyamokon.

A European Training Quality Label megszerzése kapcsán Vito Cicchetti, a Honda Motor Europe motorkerékpáros részlegének vezetője, illetve a HSI igazgatója elmondta: „Nagyon boldog vagyok, hogy képzésünk megkapta ezt a fontos minősítést, mert a motorosok biztonsága mindig is a Honda szívügye volt, és tényleg mindent megteszünk, hogy diákjaink élvezetesen, egyszersmind biztonságosan róhassák a kilométereket. Elvégre nekünk, motorkerékpár-gyártóknak nagy felelősségünk van abban, hogy vásárlóink miként használják járműveiket.”

honda vezetéstechnika
„A motorozás sokkal több, mint egyszerű gépkezelés. Itt azt tanulhatják meg a motorosok, hogy miként kerülhetik el a jellemző baleseteket”

Albert Cavero a Honda Motor Europe España sajtóügyekért és menetbiztonságért felelős vezetője hozzáfűzte: „A motorozás sokkal több, mint egyszerű gépkezelés. Az alapmozdulatok nagyon fontosak, de a helyes testtartás, gázkezelés és fékezés elsajátítása csak a kezdet, a hangsúly a defenzív közlekedésen, valamint a veszélyhelyzetek kezelésén és elkerülésén van. Éppen ezért nyújt intézetünk átfogó, minden szituációra kiterjedő képzést, ami valóban minimalizálhatja a balesetek kockázatát.”