Magyar motoros a Katari Nemzetközi Bajnokságban

Magyar motoros a Katari Nemzetközi Bajnokságban

- Kategória: Hírek
0

Féltávjához érkezett a Katari Nemzetközi Bajnokság idei szezonja, melynek Superstock 600 kategóriájában egy magyar versenyző, a mindössze 17 éves Kovács Bálint is rajthoz áll. A H-Moto Team fiatalja - a most szerzett 26 pontjával - negyedik az összetettben.

Igazán nem lehet panasza a H-Moto Teamnek ifjú versenyzőjére, ugyanis Bálint már egy dobogós helyet is villantott a nívós sorozatban, mégpedig annak dacára, hogy ilyenkor télen hosszú hetekig nem ül motoron. A Magyar Bajnoki címmel büszkélkedő Kovács Bálint - mint mesélte - folyamatos munkával tölti a hétvégék előtti szabadedzéseket, a motor beállításán dolgozik szerelőivel, s úgy tűnik, jó úton járnak, ugyanis rendre a dobogóért küzdhet:

Kapcsolódó anyag: Kovács Bálint - Újra lobog a magyar zászló Katarban

-  December óta most ültem először motoron, így kellett pár kör, amíg felvettem a ritmust. Folyamatosan állítottunk a motoron, így az edzések végére elértük az optimális beállítást, aminek köszönhetően a negyedik rajtkockát szereztem meg az időmérőn, azaz a második sor elejéről vághattam neki a két futamnak. Noha jól rajtoltam, temérdek gondom akadt a hátsó gumival, de így is sikerült megtartanom a negyedik helyet.

A második futamra sikerült orvosolni az abroncsproblémámat, és végig konstans köröket tudtam teljesíteni, sőt, csatázhattam is a dobogóért. Nagyon várom már folytatást, és bízom abban, hogy képes leszek tovább gyorsulni, és még közelebb kerülni a vezető hármashoz”- mondta Kovács Bálint a bajnokság harmadik fordulója után.

Kovács Bálint 26 pontot gyűjtött az ázsiai bajnokság legutóbbi futamán

Legközelebb egy hét múlva, február 9-én és a március 30-án rendezett zárófutamon láthatjuk Bálintot, majd az ázsiai kitérő után jöhetnek az európai futamok - ígérjük, azokról is rendre beszámolunk. Addig is kövessétek a fiatal magyar tehetséget Facebook-, illetve Instagram-oldalán, ahol rendszeresen jelentkezik friss, exkluzív tartalmakkal, beavatva a motorosokat a versenyzés és a felkészülés érdekes részleteibe.

Continental 2019