Okoskodnék az elektromos motorral – lehet?

Okoskodnék az elektromos motorral – lehet?

- Kategória: Vélemény

Érdemes lecsapni a lehetőségre, amíg lehet.

 

Sziasztok Hegylakók! Jelenleg egy 125-ös robogóval futárkodom (saját cégem), napi 100-150 kilométer körül megyek. Motorcsere előtt állok: a dilemma, hogy vegyek egy új, másfél-kétmillió forintba kerülő 250-300-as robogót, ami már nem ÁFA-s (csak 125 cm3-ig levonható az ÁFA), vagy inkább egy jó félmillióval drágább elektromost, hogy spóroljak az üzemanyagon.

Visszaigényelhető a motorkerékpár ÁFA-ja?

És itt jön a kérdés: nem tudom, hogy ha villanymotorra váltok, akkor abból visszajönne-e az ÁFA? Sehol nem találtam erről infót, pedig perdöntő lenne. Mivel ez drágább gép (bruttó 2,6 millió Ft), nagyjából ezen múlik, hogy megéri-e megvenni.

Köszönettel: Péter

motorkerékpár áfa
Nagyon nem mindegy, hogy bruttó vagy nettó. Ez a Zero például 4 027 000 forintot kóstál, de az ÁFA nélküli 3,2 milliós ár már sokkal jobban hangzik…

Kedves Péter!

Jó híreim vannak, mert ez esetben szabad kezet kapsz a vásárláshoz: a 2007. évi CXXVII. törvény értelmében az ÁFA nem vonható le a 125 cm3-nél nagyobb hengerűrtartalmú motorok árából, vagyis ami ennél kisebb – az elektromos motoré konkrétan nulla köbcenti, – abból szabadon visszaigényelhető az ÁFA, ha munkacélra használod – áll a NAV állásfoglalásában. Ez alapján a választott, 2,6 milliós motor neked nettó kétmillióba kerül majd.

Continental 2019

Facebook Comments

Válasz