Tüntetést szerveznek az elfoglalt Yamaha Harmati kereskedésért

Tüntetést szerveznek az elfoglalt Yamaha Harmati kereskedésért

- Kategória: Gyorshírek

Mintha csak egy elbaltázott orosz akciófilmben lennénk: pár kopasz, bomberdzsekis tag beveszi magát egy ingatlanba, felépít köré egy új kerítést, majd ha jönnek a rendőrök, hogy mit keresnek ott, akkor elhajtják az egyenruhásokat... Mi történik itt?!

Aligha kell bemutatni a kilencvenes évek egyik legjobb magyar motorosát, Harmati Árpádot, aki az utóbbi években motorkereskedőként tevékenykedett. Sajnos jogos a múltidő, ugyanis olyan események történtek, amelyeket talán el sem hinnénk, ha nem a saját szemünkkel látjuk. Árpié a szó, ő kéri most a segítségeteket:

Hihetetlen történet a Yamaha Harmati szalonjában

„Azt már korábban hallottuk, hogy az ingatlan tulajdonosának, amelyben a törökbálinti szalonunk van, magas tartozásai vannak. Azt is, hogy megpróbálják tulajdonosváltással “megoldani” valahogy a dolgot. Az építményt végül olyan emberek kezébe menekítették ki, akik most úgy érezték, hogy a bérlő tulajdonára is ráteszik a kezüket – vagyis a motorkereskedésre.

Éppen a Harmatiban megjavított motoromért mentem, ám a szerviz bejáratát megszállta a Hunguard nevű biztonsági ... egy 5 fős csoportja. Mondtam nekik, hogy elvinném a motorom. Erre azt válaszolták: nem mehetek be. Szó szót követett, azután megfenyegettek, hogy sokat pattogok még kórházba is juttatnak - számolt be a helyszínről Kiss István

Egy szép napon Miháldy Zsolt, mint ex-tulajdonos és az új tulajdonosként bemutatott Káposztás György - aki a szomszédos bútorbolt, a Tectona Grandis nevű offshore cég képviselője is egyben - besétált a szalonunkba és kijelentette, hogy az ingatlan az övé, és takarodjunk innen.

Miután a tulajdont igazolni nem tudta, és nekünk 2024-ig érvényes szerződésünk van, illetve a bérleti díjat is becsületesen fizettük, természetesen nem kívántunk hirtelen máshol egy új kereskedést nyitni, úgyhogy maradtunk.

Aztán múlt pénteken megjelent két tucat kopasz, testes férfi, Hard Guard Security feliratú ruhában, Mikó István képviseletében és felhúztak egy kerítést, amin senkit nem engedtek be, még engem se. Nem engedték be az ügyfeleimet sem, akik a saját motorjukat sem kapták meg. Természetesen azonnal a rendőrt hívtam, de a rendőrök egyszerűen nem mertek velük szembeszállni.

Ezután ügyvédhez fordultam, és kiderült: minden dokumentum rendben van, de a felszólítás ellenére sem engednek be. Konkrétan eddig senki nem értette, milyen alapon merik ezt megcsinálni. Igazából csak nézünk, hogy mi történik itt… Mintha nem is az Európai Unióban lennénk, úgy önbíráskodnak, teljesen jogtalanul.

Tehát nem elírtuk, hanem tényleg nem ki-, hanem konkrétan elrabolni akarják az üzletet. A szóban forgó privát biztonsági cég heti 12 milliós tarifáért bármit elfoglal, és hiába az érvényes bérleti szerződés, illetve a magántulajdont képező tárgyak, egyszerűen elzavarják a rendőröket - mondta el Harmati Árpi.

Frissítve: Összefognak a motorosok!

Nem a motorosokról lenne szó, ha nem fognának össze a bajban. Holnap délelőtt tíz órára szerveztek demonstrációt, amire Téged is várunk. Ha csatlakoznál, kövesd az esemény Facebook-oldalát, ahol folyamatosan beszámolnak a friss hírekről.

Az első átadott motorok (Kép: Lancsák Zoltán)

Úgy látszik, a közösség ereje most is megtette a hatását, ugyanis megnyíltak a kapuk, és elkezdték kiadni az ügyfelek motorjait. Ha a Tiéd is ott parkol, mielőbb menj érte!

Continental 2019

Facebook Comments