Újabb győzelemre készül a Honda Le Mans-ban

Újabb győzelemre készül a Honda Le Mans-ban

- Kategória: Cikkek, Események, Verseny

Szombaton délután kezdődik a világ leghíresebb hosszútávú versenye, a Le Mans-i 24 órás.

 

Természetesen most is a legendás pálya, a franciaországi Bugatti ad otthont 2018/2019-es FIM Endurance Világbajnokság második fordulójának, hivatalos nevén a 24 Heures Motos at Le Mans-nak. A tavaly győzedelmeskedő F.C.C. TSR Honda France azon fáradozik majd, hogy megvédje világbajnoki címét, míg a Honda Endurance Racing legfőbb célkitűzése, hogy ismét dobogós helyezést szerezzen a Fireblade-del.

Az idei szezontól az egykori Moto GP-s Randy de Puniet is a 111-es rajtszámú géppel versenyez. Ugye emlékszünk még a 111 eredetére? Igen, a páratlan kitartásáról elhíresült Aaron Slight versenyzett ilyen rajtszámmal még a Castrol Honda színeiben

Fél év telt el azóta, hogy a két csapat utoljára akcióba lendült, akkor a 2018/2019-es bajnokság első fordulóján, a szeptemberben rendezett Bold d’Or-i viadalon villanthatták meg tudásukat. Az F.C.C. TSR Honda France színeiben induló – Freddy Foray, Josh Hook és Alan Techer alkotta – hármas kiváló teljesítményt nyújtva húzta be győzelmet, s most is komoly esélyük van a diadalra.

A tavalyi diadal után most újabb győzelemre készül a Honda Endurance csapata

A Honda Endurance Racing új pilótával erősít az összecsapásra, nevezetesen a korábbi MotoGP-versenyzővel, Sébastien Gimberttel, aki Randy de Puniet-vel és Yonny Hernandezzel közösen lép pályára a legendás 111-es rajtszámot viselő Honda Fireblade-del.

Le Mans egyébként kiváló vadászterepnek bizonyult a Fireblade számára, hiszen az elmúlt években rendre ott volt a dobogó legfelső és második fokán - tavaly például a F.C.C. TSR Honda France diadalmaskodott és a Honda Endurance Racing hódította el az ezüstérmet. A kereken hatvan (!) alakulatot felvonultató összecsapás április 20-án szombaton, helyi idő szerint 15.00-kor veszi kezdetét és vasárnap délután három óráig tart. További részletek a csapatokról és a versenyek alakulásáról a Honda Pro Racing Twitter- és a Facebook-oldalán, valamint az Instagramon!

Continental 2019

Facebook Comments

Válasz