Viszlát, bajnok! – Elhunyt Niki Lauda

Viszlát, bajnok! – Elhunyt Niki Lauda

- Kategória: Hírek

Elveszítette utolsó csatáját a kitartásáról és akaraterejéről elhíresült osztrák világbajnok, Niki Lauda.

 

Hétfő éjszaka érkezett a hír, hogy életét veszítette a Formula-1 legendás alakja, Niki Lauda. Az 1949. február 22-én, Bécsben született versenyző – teljes nevén Andreas Nikolaus Lauda – háromszor bizonyult a legjobbnak a királykategóriában, 1975-ben, 1977-ben és visszatérése után, 1984-ben hódította el a világbajnoki címet.

Niki Lauda: a kitartás és az akaraterő diadala

Akkor vált a sportág ikonjává, amikor 1976-ban elszenvedett, kis híján végzetes balesete után mindössze hat héttel (!) újra autóba ült, sőt esélyes volt az újabb bajnoki cím megszerzésére is. Akit érdekel, hogy miként tért vissza a pályára és milyen hihetetlen akaraterővel küzdött, javasoljuk, nézze meg a kiváló Rush (Hajsza a győzelemért) című filmet, amiben szinte dokumentumfilmes részletességgel dolgozták fel a pilóta életét.

niki lauda
Ő az egyetlen az F1 történetében, aki a két sikercsapat, a Ferrari és a McLaren színeiben is a csúcsra ért

Lauda – három bajnoki címe után – üzletemberként tért vissza a Formula–1-be, előbb a Ferrari majd a Jaguar tanácsadójaként tevékenykedett, utóbbi csapatnak pedig két évig csapatmenedzsere is volt. Haláláig a Mercedes 10%-os résztulajdonosa és ügyvezető elnöke, valamint a német RTL televízió szakkommentátora volt. Hétfőn éjszaka, hetvenévesen hunyt el. Legyen neki könnyű a föld!

Continental 2019

Facebook Comments

Válasz