Honda és a Man TT: 60 év két percbe sűrítve

Honda és a Man TT: 60 év két percbe sűrítve

- Kategória: Cikkek, Események, Verseny

Soichiro Honda azért alapította meg 1948-ban a Honda Motor Companyt, hogy megfizethető, strapabíró motorokkal lássa el az embereket, de nem sokkal később már a versenypályán elért eredményeiről lett híres...

 

Soichiro kezdetben egyszerű, boltban megvásárolható bicikliket épített át munkatársaival, majd 1949-ben piacra dobta első kétütemű, erős, mégis könnyed, préselt acélvázra épült modelljét, a D-Type-ot. Csak öt év telt el a gyártás beindítása után, amikor a legendás cégalapító ellátogatott a Man TT-re, s az utánozhatatlan hangulatú versenyt látva eltökélte, hogy elindít egy motort a híres-hírhedt viadalon.

Honda a Man TT-n

Olyan elánnal vágott bele a munkába, hogy 1959-ben már öt motorral és egy teljes versenycsapattal állt rajthoz az ikonikus versenyen, ahol Naomi Taniguchi - első japán indulóként - hatodik lett a 125 cm3-es géposztályban. Azóta összesen 183 (!) alkalommal győzött Honda-versenyző a Man TT-n, s ezzel a japán társaság lett minden idők legsikeresebb márkája a szigeten.

A Honda egy hangulatos videóval rukkolt elő a hatvanéves jubileum alkalmából, hogy megemlékezzen legjobb pilótáiról és persze a kiváló versenygépekről.

Continental 2019

Facebook Comments

Válasz