Kovács Bálint is elektromos motorra vált

Kovács Bálint is elektromos motorra vált

- Kategória: Hírek

Szerdán elért második helye után most 24 órás megmérettetésen indul a H-Moto kiválósága, Kovács Bálint.

Tartalmas napokon, heteken van túl a két H-Moto-s pilóta, Kovács Bálint és a mindössze 16 esztendős Kakuszi Ádám, aki a német bajnokság (IDM) mellett a magyar bajnoki futamokon is rajthoz áll.

Kakuszi Ádám a Slovakiaringen

Mindketten egynapos felkészülés után léptek pályára a Dunaszerdahely melletti ringen, és bizony kifizetődött a plusz edzés, ugyanis Kovács Bálint az Open 1000 kategóriában - hajszálnyi lemaradással - második, Kakuszi Ádám pedig a Supersport 300-ban harmadik lett, ráadásul mindketten hatalmas csatákat vívtak a verseny folyamán.

Kovács Bálint - GSX-R-ről villanyrobogóra

Bálint számára ezzel azonban még nincs vége a hétnek, ugyanis holnap, a Kecskeméten rendezendő 24 órás robogóversenyen élete első endurance-futamán is részt vesz az E.T.-M. csapat tagjaként. Bálintnak vélhetően maradandó élményt nyújt majd ez a lehetőség, hiszen a viadalt egy tisztán elektromos hajtású robogón kell megtennie Gerendás Szabolcs, Tímári Attila és Vagyóczki István csapattársaként.

Kovács Bálint - az IDM-ben elért harmadik helye után - ismét dobogóra állhatott a Slovakiaringen rendezett OB-futamon

„Ezres géppel még sosem versenyeztem ezen a pályán, így nagyon fontos volt számomra, hogy a bajnoki futam előtt egy teljes napot tesztelhettem a Slovakiaringen, hiszen így ki tudtam próbálni többféle beállítást. Úgy érzem, sikerült megtalálnunk a helyes utat, ráadásul a futómű terén is előreléptünk, és ennek köszönhetően sikerült megszereznem a pole pozíciót. Sajnos a versenyen nem sikerült megtartanom ezt a helyemet, és hatalmas csatában végül 32 ezreddel a második helyre szorultam. Ennek ellenére az összteljesítményemmel elégedett vagyok, miután a motor beállításaival jelentősen elmozdultunk a helyes irányba, szóval motiváltan várom az IDM Suzuki Cup következő futamát.

Hajrá #27! Bálint ezúttal nem a '19-es GSX-R-rel, hanem egy hangtalan robogóval lép pályára a 24 órás összecsapáson

Ám előtte még Kecskeméten lesz dolgom, és ez a lehetőség két okból is nagyon hasznos lehet a jövőm szempontjából. Egyrészt könnyen előfordulhat, hogy a pályafutásom az endurance felé fordul, másrészt az elektromos motorozás a jövő egyik nagy esélye, ami számomra is tartogathat még lehetőségeket” – mesélte el Bálint.

Két verseny, két dobogós hely - jól szerepeltek a H-Moto-pilóták a Slovakiaringen

Ha Téged is érdekel, miként alakul Bálint pályafutása a jövőben, s kíváncsi vagy a legújabb, legérdekesebb vele kapcsolatos hírekre, kövesd Te is a Facebookon és az Instagramon! Továbbá érdemes böngészni csapata, a H-Moto Team honlapján és Facebook-oldalán is!

BikersPoison

Facebook Comments