Kezdődik a VI. Nemzetközi oldalkocsis találkozó Félegyházán

Kezdődik a VI. Nemzetközi oldalkocsis találkozó Félegyházán

- Kategória: Cikkek, Események, Közélet, Találkozó
0

Gyermekmotoroztatást, krosszbemutatókat és kaszkadőrshowt is rendeznek a csütörtökön kezdődő kiskunfélegyházi nemzetközi oldalkocsis találkozón.

Ónodi Árpád, a találkozó főszervezője az MTI-nek elmondta: Közép-Európa legjelentősebb oldalkocsis rendezvényére az elmúlt években Ausztráliától az Amerikai Egyesült Államokig, a Kanári-szigetektől Oroszországig több mint nyolcezer motoros érkezett.

Újra oldalkocsis motorokkal telik meg Kiskunfélegyháza

Kiemelte: az idei rendezvényre is csaknem húsz államból jelezték részvételüket az oldalkocsis motorozás megszállottjai, Törökországból és Hollandiából pedig már meg is érkeztek az első motorosok.

Gyönyörű veteránokból sem lesz hiány...

A Félegyházi Motoros Baráti Kör Egyesület és a Kiskunfélegyházi Motorsport Egyesület szervezésében zajló rendezvény keretében a helyi Parkerdő mellett kialakított motocross pálya látványos gyermek és felnőtt bemutatók, továbbá az egyetlen magyar oldtimer oldalkocsis kaszkadőr csapat, az Izs-Team showjának helyszíne lesz. Szerveznek továbbá Kiskunfélegyházán is áthaladó felvonulást és flúgos futamot, ahol amatőr oldalkocsisok állnak majd rajthoz.

A gyerekek számára is számos programmal készülnek a szevrezők, a felnőtteknek esténként koncerteket rendeznek.
A környék nyújtotta turisztikai és természeti látványosságokhoz csoportos oldalkocsis túrát hirdetnek. A hatodik találkozón az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark látnivalóit ismerhetik meg az érdeklődők idegenvezetéssel.

A vendégek, nézők is rendre beszállnak a „flúgos futamba”

Szombaton, a programsorozat végén kihirdetik a találkozó legszebb, legidősebb, legtávolabbról érkező oldalkocsis motorját, de átadják a legidősebb motorosnak járó elismerést is.

Continental 2019