Kovács Bálint a bajnoki cím kapujában?

Kovács Bálint a bajnoki cím kapujában?

- Kategória: Cikkek, Események, Verseny
0

A H-Moto két pilótája ezúttal Csehországban, a legendás mosti pályán folytatja a bajnoki szezont. Fontos hétvége áll a mindössze 17 éves Kovács Bálint előtt, ugyanis egy eredményes hétvégével közel kerülhet a bajnoki cím megszerzéséhez.

Kovács Bálint már a második teljes szezonját teljesíti ebben az erős nemzetközi mezőnyben: a 17 éves motoros eddig remekül teljesít az idényben, hiszen a legutóbbi három futamot megnyerte, és 31 ponttal vezeti az összetettet a Suzuki Cup kategóriában. Nem is lehet más a célja, mint olyan eredményt elérni, amivel ismét közelebb kerülhet első felnőtt nemzetközi bajnoki címéhez. Bálint úgy vág neki ennek a hétvégének, hogy mindenképpen dobogóra szeretne állni mindkét futamot követően.

Kovács Bálint

Mindent a sikerért! Kovács Bálint - az erőnléti edzések mellett - ellátogatott Vasadra is, ahol flat track pályán készült a fontos összecsapásra

- A hétvégén a csehországi Mostban folytatom idei szereplésemet a Suzuki Cupban, és ez előny számomra, ugyanis ismerem a pályát, korábban már több kategóriában is versenyeztem itt. Mivel a sorozat versenynaptárában ez egy új helyszín, így azt nem tudom, hogy a vetélytársaim közül ki ment már itt, illetve kinek lesz ismeretlen a mosti aszfaltcsík. Ugyanakkor nekem már idén is volt alkalmam tesztelni, így pontosan felmértük, mire kell majd figyelnünk a hétvége során. Ezúttal nagyon fontos lesz a gumikezelés, mert helyenként új aszfalt van a pályán, amely nem kíméli az abroncsokat. Esélyeket nem latolgatnék, de a bajnoki címem szempontjából minél előrébb kell, hogy végezzek” – mondta Kovács Bálint.

Egy hétvége, két pilóta: Kovács Bálint és Kakuszi Ádám

Ezúttal nem egyedüli magyarként lesz ott az IDM mezőnyében, ugyanis csapattársa, a legutóbbi magyar bajnoki futamon dobogóra álló Kakuszi Ádám szintén rajthoz áll Mostban, igaz, ő a Supersport 300 kategóriában. A 16 éves motoros a lausitzringi szezonnyitón mindkétszer a 13. helyen zárt, azaz hat bajnoki ponttal zárta pályafutása első IDM-es versenyhétvégéjét, és ezúttal sem szeretne pont nélkül hazatérni az előtte álló futamokról.

Az immáron SSP300 dobogós hellyel büszkélkedő, mindössze 16 éves Kakuszi Ádám

- Júliusban Bálinttal együtt voltam már itt tesztelni, így a pálya már nem lesz teljesen ismeretlen a számomra. Az alapbeállításokat sikerült megtalálnunk, amiket ugyan még finomítanunk kell majd a szabadedzéseken, hogy még jobb legyen, de fontos, hogy nem a nulláról kezdjük a munkát. Ugyanakkor nem számítok könnyű összecsapásra, hiszen ez a második versenyhétvégém az IDM mezőnyében, ám ennek ellenére szeretnék a top10-ben végezni” – jelentette ki Kakuszi Ádám.

Kovács Bálint

Bálint és a 2019-es Suzuki GSX-R1000

Ha Téged is érdekel, miként alakul Bálint pályafutása a jövőben, s kíváncsi vagy a legújabb, legérdekesebb vele kapcsolatos hírekre, kövesd Te is a Facebookon és az Instagramon! Továbbá érdemes böngészni csapata, a H-Moto Team honlapján és Facebook-oldalán is!

Continental 2019