Kovács Bálint futamgyőzelemmel ünnepelt Mostban

Kovács Bálint futamgyőzelemmel ünnepelt Mostban

- Kategória: Cikkek, Események, Verseny

A H-Moto Team ifjú tehetsége egy szó szerint elbukott, majd egy hatalmas küzdelemben megnyert versenyt követően 11 pontos előnnyel várja az IDM Suzuki Cup következő állomását.

 
  • A H-Moto Team két ifjú tehetsége, Kovács Bálint és Kakuszi Ádám a csehországi Mostban folytatta szereplését az IDM idei bajnoki szezonjában.
  • Kovács Bálint a Suzuki Cup sorozatában egy nullázást követően 18 ezreddel megnyerte a második futamot.
  • Csapattársa, Kakuszi Ádám a Supersport 300 kategóriában éppen csak lemaradt a pontszerző helyekről.

Múlt hétvégén a csehországi Mostban folytatódott az IDM bajnoki sorozata, amelyben ezúttal ismét két versenyzővel állt a rajtrácsra a H-Moto Team. Kovács Bálint 2019-ben már a második teljes szezonját teljesíti az erős nemzetközi mezőnyben: a 17 éves motoros ezúttal sem vallott szégyent, – a Most előtti három futamot megnyerte –, és ezúttal is megszerezte a pole pozíciót a Suzuki Cup kategóriában.

Bálint megnyerte az edzést és a vasárnapi versenyt is

Azonban a szombati versenyen az esős körülmények között a negyedik körben kicsúszott, így ezúttal nem szerzett pontot, míg a futamot éppen a legnagyobb riválisa húzta be. Vasárnap aztán kiküszöbölte a csorbát Bálint, de ehhez kellett a csapattagok kitartása is, ugyanis a szerelők 17 óra alatt építettek versenyképes motort az összetört GSX-R-ből. Bálint meghálálta küzdelmüket, és hatalmas csatában, 18 ezreddel ugyan, de legyőzte nagy riválisát, így két versenyhétvégével a szezon vége előtt 11 ponttal vezet összetettben.

„A célegyenesre fordulva nekem jött ki jobban a kigyorsítás, és szélárnyékból kibújva ezredekkel ugyan, de sikerült nyernem. Az összetett miatt létfontosságú győzelmet arattam...”

„A hétvégén a csehországi Mostban folytattam idei szereplésemet a Suzuki Cupban, ami kissé felemásra sikeredett. A szombati napot abszolút meghatározta az időjárás, hiszen végig esőben kellett a pályán teljesíteni, és annak ellenére, hogy már nem ez az első évem ezres motorral, ilyen körülmények között még nem szereztem elég tapasztalatot.

Talán ennek is tudható be, hogy az edzésen és a versenyen is buktam, utóbb elég nagyot, így köszönettel tartozom a szerelőimnek, hogy egyáltalán vasárnap rajthoz tudtam állni. A második futam aztán igazi ütközet volt, hiszen a verseny közepéig láttam, hogy nem tudok előnyt kiépíteni ezért taktikát váltottam, előreengedtem a riválisomat, ám innentől kezdve én tapadtam rá. Két körrel a vége előtt úgy gondoltam, képes leszek elmenni mellette és simán megnyerni a futamot, ám nem tudtam leszakítani, sőt az utolsó előtti kanyarban megelőzött.

Bálintnak és a H-Motónak szólt a magyar himnusz Mostban

Ám a célegyenesre fordulva nekem jött ki jobban a kigyorsítás, és szélárnyékból kibújva ezredekkel ugyan, de sikerült nyernem. Az összetett miatt létfontosságú győzelmet arattam” – mondta Kovács Bálint.

Két magyar versenyző a csehországi versenyen

Csapattársa, a legutóbbi magyar bajnoki futamon dobogóra álló Kakuszi Ádám szintén rajthoz állt Mostban, a Supersport 300 kategóriában. A 16 éves motoros ugyan mindent megpróbált a jó szereplés érdekében, ám ezúttal – a lausitzringi idénynyitóval ellentétben – nem sikerült pontot szereznie, hiszen szombaton a 16., míg vasárnap a 18. helyen intették le.

„Nagyon zavaró volt a számomra, hogy amíg pénteken a szabadedzéseken sikerült a 19. időt elérnem és a beállítások terén is közel jártunk az elképzeltekhez, addig szombaton végig esett az eső, így az előző napi munkát ki is dobhattuk azonnal. Csak az első időmérőre mentem fel a pályára, és végül a 20. rajthelyet tudtam megszerezni. A szombati esős futamon a rajtot követően jelentősen visszaestem, mert előttem elesett valaki, így rengeteg időt veszítettem, mire kikerültem. A futamon végül a 16. helyig tudtam visszakapaszkodni, azaz még ilyen körülmények között is kis híján pontot tudtam szerezni. Vasárnap a warm up-nak nagy szerepe volt, hiszen újra elővettük a pénteki beállításokat, ugyanis napos időben került sor az edzésre és a versenyre is. A rajtnál sajnos ezúttal is többen megelőztek, ám a 18. helyig sikerült felzárkóznom úgy, hogy az addigi legjobb köridőmet is megjavítottam több mint egy másodperccel. Összességében elégedett vagyok, hiszen majdnem sikerült pontot szereznem egy olyan erős nemzetközi mezőnyben, amelynek több tagja is ott megy a világbajnokságon” – jelentette ki Kakuszi Ádám.

Kakuszi Ádám a csehországi összecsapáson

Ha Téged is érdekel, miként alakul Bálint pályafutása a jövőben, s kíváncsi vagy a legújabb, legérdekesebb vele kapcsolatos hírekre, kövesd Te is a Facebookon és az Instagramon! Továbbá érdemes böngészni csapata, a H-Moto Team honlapján és Facebook-oldalán is!

Continental 2019

Facebook Comments

Válasz