Baleset Buriramban: kórházba került Marc Marquez

Baleset Buriramban: kórházba került Marc Marquez

- Kategória: Gyorshírek
0

A thai versenyhétvége első szabadedzésének végén szenvedett súlyos balesetet a spanyol pilóta, akit azóta a burirami kórházban ápolnak.

Sajnos egyelőre csak annyit tudni az állapotáról, hogy saját lábán - igaz, segítséggel - jött le a pályáról, vagyis nincs életveszélyes sérülése. Az viszont rossz jel, hogy nem elégedtek meg az orvosok a pályán elvégzett vizsgálatokkal, ezért azonnal a helyi kórházba szállították a spanyol világbajnokot.

Jól látszik Marquez felismerhetetlenségig összeroncsolódott Hondáján, hogy milyen erejű volt a becsapódás...

A négy futamból álló, egy hónapos ázsiai körút első állomása Thaiföld, ahol - európai idő szerint - vasárnap reggel 5 óra 40-kor kezdődnek az összecsapások a Moto3 versenyével. A Moto2-pilóták hétkor, a királykategória sztárjai pedig 8 óra 15-kor lépnek pályára, a futamokat a Spíler TV közvetíti.

 

Frissítve (11:50): Az már biztos, hogy a sérülés - egyelőre - nem akadályozza Marquezt, ugyanis az ifjú spanyol már pályára léphetett a második szabadedzésen. Nem is ment rosszul, alig fél másodperc lemaradással hatodik, előtte Quartararo, Vinales, Morbidelli, Miller és Rossi végzett, vagyis egyelőre teljes Yamaha-uralom van Thaiföldön.

Képek: Facebook.com/marcmarquez1993/

Continental 2019