A MotoGP-n dicsérik, itthon bírálják a magyar pálya építését

A MotoGP-n dicsérik, itthon bírálják a magyar pálya építését

- Kategória: Gyorshírek

Máris elindult a cikklavina a Magyarországon épülő MotoGP-pálya miatt. Még Ezpelata és Talma is megszólalt.

 

Talán 2007, Gabesz világbajnoki győzelme óta nem volt arra példa, hogy több Magyarországgal foglalkozó cikk fusson a MotoGP.com-on. Márpedig most ez a helyzet: az első írásban a Dorna vezetője, Carmelo Ezpeleta méltatja az országot, és hozzáteszi, hogy ez egy ideális helyszín, hiszen nagy hagyományai vannak a motorversenyzésnek (elég, ha a számtalan sebességrekordra vagy az ötvenes évek nemzetközi versenyeire gondolunk).

Talma kiemelte, hogy a hazai pilótáknak is nagy lehetőség lenne a magyar futam, hiszen nemzetközi színtéren bizonyíthatnák tehetségüket, egyszersmind könnyebben találnának támogatókat versenyzésükhöz.

Mikor dől el, hogy lesz-e MotoGP-futam?

Egyelőre csak annyi biztos, hogy

 • Elkészült a szándéknyilatkozat, vagyis a „mi térfelünkön pattog a labda”,
 • Egyelőre öt futam szerepel a megállapodásban,
 • Legkésőbb 2020 februárjában döntenie kell a kormánynak a rendezésről,
 • Ha megkötik az üzletet, akkor 2022 és 2026 között minden évben hazánkba látogat a GP mezőnye.

Noha úgy tűnik, egységes a futam támogatása, máris megjelentek az első bírálatok, bár az elütéssel és hibás kifejezésekkel tarkított szöveget elnézve ez aligha gátolja meg a hazai világbajnoki futam rendezését:

motogp-online-stream-2013

– Az LMP Magyarország zöld pártjaként elfogadhatatlannak tartja, hogy a klímavészhelyzet közepén a kormány súlyos adóforintokat fordítson környezetszennyező motorsportok támogatására. Az autó- és motorversenyek a közvetlen környezetszennyezésen túl rossz üzenetet is közvetítenek a robbanómotoros (sic!) közlekedés népszerűsítésével …a kormány jobban tenné, ha a fenntartható közeledés (sic!!!) előmozdítására összpontosítaná az erőforrásait. A közösségi közeledés fejlesztésére, az elektromobilitásra, a kerékpározás, gyaloglás feltételeinek javítására – írja a párt honlapján Schmuck Erzsébet, az LMP frakcióvezető-helyettese.

Képek: MotoGP.com

Continental 2019

Facebook Comments

5 Comments

 1. Orosz József

  Ezek értelmében akkor az utazási támogatás és a benzinpénz nekik nem jár, hisz ők ez ellen kampányolva nyilván csak tisztán elektromos járművel vagy biciklivel járnak ugyebár, ugyhogy megvonható tőlük.

 2. Jules Verne

  Schmuck Erzsébet be…….ja az LMP-vel együtt!

 3. Ezeknek az se lenne elég jó. ha a magyar géppark 100%-a elektromos lenne, az emberek 70%-a tömegközlekedéssel, biciklivel vagy gyalog járna, és úgy rendeznének ilyen futamot. Akkor is ugyanígy vernék a nyálukat…

 4. Borítékolható volt sajnos…. 🙁

 5. Az LMP menjen a pi….ba

Válasz