A sorozatos balesetek miatt elmarad az idei Macau GP-n

A sorozatos balesetek miatt elmarad az idei Macau GP-n

- Kategória: Események, Gyorshírek, Verseny
5

Tudod, miért nem érdemes utcai versenyeket rendezni? Ezért...

Tény, hogy látványos a Man TT és a makaói összecsapás, de kérdés, hogy megéri-e ilyen kockázatot vállalni egy-egy izgalmas futamért. Ma délelőtt Makaóban is beütött a krach, amikor a harmadik kör végén Peter Hickman már közel nyolc másodperccel vezetett a mezőny előtt:

Rob Hodson esésével indult a „dominó”, akit nem tudott elkerülni a mögötte érkező Marek Cerveny, ezért félbeszakították a versenyt.

Tele az aszfalt alkatrészekkel, sérült motorokkal és pilótákkal, így nem is lehetett kérdéses, hogy jön a piros zászló. Szerencsére senki nem szenvedett súlyos sérülést

Alighogy újraindították a futamot, egy kör után ismét a pályabírók és a mentők jutottak szerephez: Erno Kostamo, Derek Sheils, Michael Sweeney, Didier Grams, Phil Crowe, valamint Dan Kruger is földre került, és a rendezőknek nem maradt más választása - piros zászlóval félbeszakították a kaotikus futamot, majd úgy döntöttek, nemes egyszerűséggel lefújják az összecsapást.

A résztvevők nem tették meg a kötelező három kört, így nem értékelték a befutott pilótákat. Ráadásul arra sem adtak esélyt, hogy holnap befejezzék a versenyt, azaz gyakorlatilag elmaradt az idei futam.

Continental 2019