Több mint 12 millió forint gyűlt össze a „Balázs” mentőmotorra

Több mint 12 millió forint gyűlt össze a „Balázs” mentőmotorra

- Kategória: Gyorshírek
0

Nemrég adakozásra buzdítottuk a motorosokat, és úgy fest, hogy nem szélbe kiáltott szó volt: egészen pontosan 12 469 785 forint gyűlt össze. Köszönjük!

Keresem a szavakat, csak nehezen találom, mert ez a szám itt egy sorral feljebb hihetetlen: 12 469 758 forint... Aki nem ismerné a sztorit, hogy miként kezdődött a gyűjtés, annak röviden elmesélem történetünket - áll az akciót indító Törökné Tenk Dóra friss bejegyzésében.

Véletlenek márpedig nincsenek

2019. augusztus 31-én Balatonakarattyán egy kerthelyiségben ültünk le, egy karnyújtásnyira volt tőlünk egy játszótér kialakítva, trambulinnal. A gyerekek kérték, hadd ugráljanak egy kicsit ebéd előtt. Pár perc telt el, amikor a kislányunk (7 éves) kétségbeesetten elkezdett segítségért kiabálni, hogy Balázs, a bátyja (10 éves) nem kap levegőt. Odarohantunk, és szegényem nagyon rosszul nézett ki, a szemei kikerekedve már, semmi levegőt nem kapott, és nagyon fájlalta a hasát. Rosszul esett, mint kiderült... Minden lepergett a szemem előtt. Olyan borzasztó megtapasztalni, hogy tényleg egy pillanat alatt megvan a baj, és az ember elveszítheti “a mindenét”.

Kiabáltam, hogy hívjon valaki mentőt, de abban a pillanatban begurult egy motoros mentőorvos az udvarba, és azonnal megkezdte a segítségnyújtást. Fel sem fogta az agyam, hogy került oda ilyen gyorsan...

(Lám, nincsenek véletlenek: az étterem jó fej tulajdonosa minden nap vendégül látja az éppen szolgálatban álló motorost, így fordulhatott elő, hogy a hívás után egy perccel ott volt az ebédidőben a környéken járó mentőmotoros - a szerk.)

Dr. Vajda Márk - ő a mi segítőnk. Ő értesítette a mentőket, a szirénázó mentőautót bekísérte Veszprémbe, ott elmondott mindent az ügyeletes orvosnak. Szerencsére a gyermekünk jól érzi magát (lekopogom), két hét elteltével már ki merem jelenteni.

Azt sem tudjuk, hogy léteznek

Bevallom, korábban nem tudtam a motoros mentők létezéséről, de a kórházból hazaérve beleástam magam a róluk szóló cikkekbe, és beszéltem az alapítványuk marketingesével, Miával is telefonon. Egyszerűen nem hagy nyugodni a gondolat, hogy pénz hiányában csak 6 (igen, hat!) darab ilyen motor van az országban.

Mindenki át tudja érezni, ha egy szerettünk, vagy mi magunk bajban vagyunk (legyen szó egy rosszullétről vagy autóbalesetről), minden perc számít. Mindannyiunk érdeke ebben az országban, hogy minél több motoros mentő legyen az utakon, hiszen ha egy “motoros szakember” megkezdi a mentést már a mentőautó megérkezése előtt, az akár az életünket is megmentheti.

Így támogathatod a gyűjtést közvetlenül: a Magyar Mentőmotor Alapítvány számlaszáma: 10700392-49679304-51100005, és ne felejtsd el beírni a közleménybe: BALÁZS MOTOR. A név onnan ered, hogy Balázsnak hívják a megmentett kisfiút, ezért kapta ezt a nevet az akció.

Egy mentésre alkalmas motor nagyságrendileg 10 millió forint a felszereléssel együtt. Én ezt az összeget tűzöm ki célul, 2019.november 15-re szeretném összegyűjteni. Nem érzem lehetetlen küldetésnek, annyi jó ember van az országban! - állt a hálás anyuka levelében.

Ma pedig örömmel számolt be róla Dorka, hogy megvan a pénz, jöhet az újabb mentőmotor!

- Ott tartunk, hogy a Civil csoport nélkül a mai pillanatig 7.191.708 Ft-ot gyűjtöttem össze. November 1. óta, mióta a mentőmotorokért licitál a fél ország (és ahogy emlegetik, "ez az új Vatera") érkezett még az erre elkülönített alszámlára további 5.278.077 Ft. Ez azt jelenti, ÜNNEPÉLYESEN KIJELENTEM, hogy a BALÁZS MOTOR HOSSZÚ, 52 NAP vajúdás után MEGSZÜLETETT. ❤ Csodás összefogás eredménye ez! ❤

Továbbmegyek, hiszen a következő sávból (21 millió forintot határoztunk meg erre a Mentőmotor Alapítvánnyal és a Civil Jótékonysági Licit csoporttal) már 2.469.785 Ft megvan. November 15-ig meg sem állok, mozgatom az összes szálat, hogy ne csak az ismerőseim, ne "csak" a Zimmezoom lájkolói, ne "csak" a Civil Jótékonysági Licit csoport tagjai, hanem az ország összes lakója halljon a gyűjtésről!

Ahogy az egyik mentőmotoros orvos fogalmazott: "Dóri, Te minden túlzás nélkül megmentetted a magyar mentőmotorozást. Nemcsak a rengeteg adomány miatt, hanem azért is, mert az emberek már tudnak rólunk."

Köszönöm, szeretettel:

Dorka

Aki beszállna az akcióba, az eredeti Facebook-bejegyzés hozzászólásai alatt jelentkezhet magánszemélyként vagy cégként - utóbbi esetben az adomány teljes egészében leírható. Ha további kérdésed lenne, keresd az Alapítvány irodavezetőjét, Orsit a varsanyi.orsolya@mentomotoralapitvany.hu címen, aki szívesen segít a jólelkű támogatóknak. köszönjük!

Képek: 6. Mentőmotoros nap a Hetényi Birtokon - Hegylakók Motoros Magazin/Pulai László

 

Continental 2019