Új motor, új GP-sorozat és két magyar pilóta a mezőnyben!

Új motor, új GP-sorozat és két magyar pilóta a mezőnyben!

- Kategória: Események, Hírek, Verseny

Igazán jó hírekkel kezdődik a hét: elindította a Dorna az új utánpótlás-sorozatát, ahol 2020-as KTMRC4R-ekkel lépnek pályára az ifjú motorosok, közöttük két magyar pilóta is.

 

Valószínűleg az olasz és spanyol uralmat akarja megtörni a Dorna az új programmal, melybe kizárólag Közép- és Észak-Európából várnak 12 és 17 év közötti pilótákat. Két magyart is meghívtak a sorozatba, mely hétfutamos lesz és a vb-hétvégék betétprogramjaként zajlik majd.

Magyar motorosok a Northern Talent Cupban

Az idei összecsapások közül kettőt a MotoGP, egyet a Superbike-világbajnokság, hármat pedig a nyílt nemzetközi német bajnokság (IDM) egy-egy fordulójának betétfutamaként rendeznek – áll az MTI összefoglalójában. A fiatal motorosok így olyan legendás helyszíneken versenyezhetnek, mint például Assen, Brno vagy éppen a Hockenheimring.

Elsősorban tehetségeket keresnek, ezért azonos technikát kapnak a fiatalok. A 24 fős mezőny minden tagja 92 kilós és kereken negyvenlovas KTM RC4R-rel vesz részt a küzdelmekben

Összesen 14 országból választottak ifjú és gyors motorosokat, hazánkat Görbe Soma és Varga Tibor képviseli majd a sorozatban. Az idén induló Northern Talent Cup első fordulóját április közepén rendezik Assenben, a Superbike-vb betétfutamaként, a záróviadalra pedig szeptember végén kerül sor a Hockenheimringen.

Continental 2019

Facebook Comments

Válasz