Figyelmeztették a héregi szerpentinen motorozókat

Figyelmeztették a héregi szerpentinen motorozókat

- Kategória: Gyorshírek

Néhányan nem pontosan értették, hogy mi is a célja a „kijárási korlátozásnak”, őket a rendőrök figyelmeztették, de senkit nem büntettek meg.

 

Többen is jeleztétek, hogy tegnap belefutottatok a Héreg és Tarján környékén, a Balaton-felvidéken, valamint a Csesznek közelében zajlott közúti ellenőrzésbe. Egyöntetűen arról meséltek a motorosok, hogy a rendőrök figyelmeztették őket: pont azért született a kijárási korlátozás, hogy kevesebben és „csak nyomós indok miatt” hagyják el az otthonukat. Fél nap alatt ötszáz kilométert motorozni - jelen helyzetben - nem tűnik annak.

Csak figyelmeztettek a rendőrök a kijárási korlátozás miatt

Mindhárom olvasónk arról írt, hogy egyszerűen megkérték őket, lehetőleg ne most járják be keresztül-kasul az országot,

de szóba sem került bírság, a rendőrök higgadtan hívták fel a figyelmüket rá, hogy kijárási korlátozás van.

Több helyen is zajlott közúti ellenőrzés, de sehol nem bírságoltak, csak javasolták, hogy ne most szervezzünk több száz kilométeres túrákat - mesélték olvasóink (A kép illusztráció, forrás: Police.hu)

Ma gurultam egy rövidke 540 km-t. Nyugat-Magyarország, Balaton-felvidék, Bakony.. Az utak kihaltak, alig vannak autók és nem kapkodnak. Csak Pesten és környékén van érzékelhető forgalom, de pl. Tapolcán úgy mentünk át, hogy összesen 4-5 gyalogost láttunk és alig pár autót. Héreg után megállít a rendőr, hogy merre megyünk, meg minek. Elmondtuk az igazat, hogy kirándulunk és hogy

a TC-n a rendőrség álláspontja az volt, hogy a gépjármű közlekedés nincs korlátozás alatt.

Ez nem különösebben hatotta meg, közölte hogy nem lehet csak úgy motorozni fel alá és figyelmeztetésben részesít. Oké. Mi kesztyűben, bukóban védőruhában. Ő puszta kézzel és maszk nélkül - áll olvasónk, Yoss beszámolójában.

A cikk megjelenése óta többen jeleztétek, hogy valóban megállították a motorosokat Héregnél, néhány gép rendszámát fel is jegyezték. Köszönjük kiegészítést!

Hegylakók különvélemény: Nem érdemes arra hivatkozni, hogy az említett cikkben nem korlátozzák a gépjárművek közlekedését, ugyanis maga a szerző, Zách Dani emeli ki: nem javasolják, hogy kikapcsolódás gyanánt hobbiautózás legyen a hétvégi program, ami természetesen vonatkozik az hobbimotorozásra is. Az autó és a motor most egy eszköz, amivel eljutsz boltba vagy kiszabadulsz a városból, hogy ne a felkapott és zsúfolt Normafán sétálj egyet, hanem a kihalt, távolabbi tanösvényeken.

Nyitókép: Közúti ellenőrzés Cseszneken (Forrás: Police.hu)

Continental 2019

Facebook Comments