Hasznos alkalmazások motorosoknak – 1. rész – ÉletMentő

Hasznos alkalmazások motorosoknak – 1. rész – ÉletMentő

- Kategória: Hírek

Új sorozatunkban körbejárunk és bemutatunk olyan új és hasznos alkalmazásokat, melyek létezését a XXI. század népszerű vívmányának, az okostelefonnak köszönhetjük. Ezúttal a „hasznos” szón van a hangsúly – az általunk nemrég letesztelt app tényleg életmentő lehet, ráadásul éppen ma került bele több új funkció.

 

Ha ne adj Isten valami baj történik veled vagy barátoddal, rokonoddal, vajon képes lennél higgadt maradni, emlékezni a mentők számára vagy az elsősegély-tanfolyamon tanultakra? A tapasztalatok azt mutatják, hogy pánikhelyzetben össze-vissza kapkodunk, de szerencsére ekkor is van segítség – az ÉletMentő alkalmazás.

Ki más mutatná be, mint Győrfi Pál? 🙂

Életet menteni okostelefonnal

Az applikáció alapvető funkciója a mentők értesítése vészhelyzet esetén, de valójában sokkal többet tud ennél. Telepítés után létrehozhatunk egy profilt, melyben feltölthetünk a mentősök számára fontos információkat: például gyógyszerérzékenység, állandó betegség vagy bármi egyéb, mely létfontosságú lehet az ellátásunk során. A regisztráció előnye, hogy segélyhíváskor elküldi a feltöltött profilunk adatait, illetve pontos tartózkodási helyünket is, ezzel időt spórol, ami vészhelyzetben életet menthet. Amennyiben mi próbálunk valakinek gyors segítséget nyújtani, de nem tudjuk mi a teendő, az applikáció ilyen esetben is segítségünkre lesz.

A kezdőképernyő, a profil és az egészségügyi információ egy helyen – ebből sokkal többet megtudnak a mentők, mint az egy-két perc alatt, kapkodva lediktált adatokból

Emellett gyorsan megtudhatjuk, hol található a legközelebbi gyógyszertár, kórház vagy akár defibrillátorkészülék, ráadásul ha kell, oda is navigál minket az alkalmazás. Ráadásul túrán is kapóra jöhet a motorosoknak, tudniillik Magyarországon kívül Ausztria, Csehország és Szlovákia területén is használható az alkalmazás.

Pozitív első benyomások az Életmentő appról

A kezelőfelület – miként a képeken is látszik -, kellően nagy ikonokkal rendelkezik a könnyű kezelhetőséghez, értelemszerű, átlátható – lehetetlen eltévedni benne. Letöltés után a telepítést itt is magától elvégzi a készülék, majd az indítás utáni beállítás rém egyszerű, ráadásul rövid időt vesz igénybe. Életmentő alkalmazás révén teljesen ingyenes, ráadásul reklámok sem hátráltatják az embert – újabb jópont a fejlesztőknek!

Kép 2 (Útmutató az elsősegélyhez – újraélesztéskor a folyamat rövid, de lényegre törő leírása mellett egy metronóm segíti tartani a szívmasszázs helyes ütemét

Az ÉletMentő elérhető Androidra és iOS-re egyaránt, s ide kapcsolódik, hogy ez az első olyan applikáció, amit iOS-en futtatok, egész pontosan egy iPhone SE készüléken (eddig Android-készülékeken teszteltük az appokat). Használat közben az egyetlen hiba a jelenlegi verzióval, hogy az információ ikonra nyomva bezáródik az alkalmazás, úgyhogy ezt a fejlesztőknek még ki kell küszöbölni. Ezen kívül minden prímán működik, egyszer sem fagy le használat közben. Úgy gondolom, egy igazán hasznos applikációt sikerült elkészíteni mindenki számára, mely akár kötelező elem is lehetne a mobiltelefonokon, hiszen ÉletMentő!

“Megszámoltad már, hogy hány felesleges alkalmazás van a mobilodon? Nos, ha igazán fontosat szeretnél letölteni, akkor itt az ÉletMentő alkalmazás!” – mondta Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője.

Frissítve: 2020. 04. 06

Néhány perccel a cikk élesítése után jött a hír, hogy újabb hasznos funkciókkal gazdagodott az alkalmazás – mindkettő a járvány megfékezését szolgálja. Íme, az Országos Mentőszolgálat friss közleménye:

A koronavírus miatt kialakult helyzetben két fontos újdonság került az ÉletMentő applikációba, amelyet egyébként kilenc hét alatt több mint 450 ezren (!) töltöttek már le. Az újítások egyike

– a Koronavírus információ gomb, mely közvetlenül átvezeti a felhasználókat a magyar kormány hivatalos, koronavírussal kapcsolatos tájékoztató oldalára

– a másik, hogy az applikáció úgynevezett push üzenetek vagy értesítések formájában el tudja küldeni a legfrissebb létfontosságú információkat azoknak, akik letöltötték az ÉletMentő alkalmazást. Ehhez feltétlenül szükséges, hogy a felhasználók az ÉletMentő applikáció letöltésekor engedélyezzék, hogy az alkalmazás értesítéseket küldjön. Aki már korábban letöltötte az appot, annak telefonja Beállítások menüjében két dolgot kell engedélyeznie az ÉletMentő applikációra vonatkozóan: a frissítések automatikus letöltését és az értesítéseket – áll ma délelőtti közleményükben.

Újabb funkciókkal bővült az ÉletMentő, amit már közel félmillióan használnak

Életmentő app – letöltés, rendszerigény és tulajdonságok

Követelmények Androidos verzió esetén

Méret: 35 Mb

Kompatibilitás: Minimum 5.0-s android rendszer

Elérhető nyelvek: Magyar és angol

Követelmények iOS-es verzió esetén

Méret: 221 Mb

Kompatibilitás: iOS 10.0 és watchOS 4.0 vagy újabb. Működik iPhone-on, iPad-on és iPod-on

Elérhető nyelvek: Magyar és angol

Honnan töltheted le? – ÉletMentő app Android és iOS készülékre

Kapcsolódó anyag: A hasznos alkalmazások motorosoknak sorozat eddig megjelent részei

Continental 2019

Facebook Comments

1 Comment

  1. Pingback: Levenni a sisakot vagy sem? - Hegylakók

Válasz