Húsvéti motorozás: városonként változhatnak a szabályok

Húsvéti motorozás: városonként változhatnak a szabályok

- Kategória: Cikkek, Közélet

Ma határozatlan időre meghosszabbították a kijárási korlátozást, azaz semmi nem változott: továbbra is csak indokolt esetben lehet elhagyni az otthonod, azaz például autózni, motorozni. Ugyanakkor tartanak tőle, hogy húsvétkor „megszállják” a turisták a népszerű célpontokat, ezért szabad kezet adtak a városvezetőknek...

 

Életben marad tehát a kijárási korlátozás, mégpedig határozatlan időre. Egyben hetente felülvizsgálják a helyzetet, hogy mennyire lehet lazítani vagy éppen szigorítani az előírásokon, attól függően, hogy milyen szakaszban van a járvány és mennyire tartják be az egyes emberek a szabályokat.

Nem tilos motorozni, de csak indokolt esetben közlekedhetsz - csupán ennyit tarts észben

Arról is döntött a Kormány, hogy

„hétfő 24 óráig, tehát húsvét idejére a saját településükre nézve további speciális, szigorító szabályokat alkothatnak meg és vezethetnek be”

a polgármesterek. Szóval senki ne lepődjön meg, ha a felkapott turistalátványosságokhoz nem jut el autóval - sem motorral -, mert helyi rendelet alapján lezárják a parkolókat vagy az egész környéket.

Bevásárolsz a szülőknek vagy megveszed gyógyszereiket a patikában? Ez is indokolt lakhelyelhagyás - és motorozás -, de azt senki nem hiszi el, hogy minden nap pont a Mátrába viszel friss kenyeret az ősöknek...

Röviden összefoglalva tehát semmi nem változott: továbbra is motorozhatsz, ha az csak eszköz és nem cél (tehát azzal mész bevásárolni, dolgozni stb.). Mi több, ha nincs autód, akkor kifejezetten javasolják, hiszen a fertőzés szempontjából biztonságosabb motorozni, mint tömegközlekedéssel vagy akár gyalog mozogni a városban. Egyébként pedig továbbra is csak annyit kérnek: ha nem muszáj, ne motorozz - lesz még jó néhány nyári hétvége, amikor bepótolhatod a kimaradt túrákat.

Continental 2019

Facebook Comments

Válasz