Kőröshegy: „Szerintem életet mentett volna a motorosbarát korlát”

Kőröshegy: „Szerintem életet mentett volna a motorosbarát korlát”

- Kategória: Vélemény

Talán emlékeztek még Andorra, aki egy-két éve környékbeli motorosként emelte fel a szavát a kőröshegyi baleset után. Kérjük, ha hozzászóltok, csak kulturáltan.

 

Sziasztok Hegylakók! Mintha ismételné magát a történelem: két éve ugyanígy éreztem, amikor tollat ragadtam… Akkor is lehoztátok az írásom, hálám érte, remélem most is így tesztek.  Aki lemaradt volna róla akkor:

Tudjátok, egész nyáron motoroktól meg boyracerektől zeng a Kőröshegyi völgyhíd felhajtója. Vagy ahogy itt hívják: a Kőröshegy-ring.

Ez is nálunk készült… (Videó és nyitókép: Alpland Rider)

Kőröshegyi völgyhíd: nem ez az első motoros baleset…

Ma délután (2018-ban – szerk.) beérett a dolog, már elnézést a kifejezésért. Tele van siófoki zsarukkal meg tűzoltókkal az út, mert valaki elmérte az ívet. Nekiment szegény a szalagkorlátnak, utána meg lezuhant a szakadékba. Azt hallottam, nem élte túl. Őszinte részvétem, és meg ne bántsak senkit a példálózással, de gyerekek:  ideje leszokni a helyről! Mielőtt a yard parancsol le onnan mindenkit, vagy szállja meg a helyet, mint anno Cseszneket. Ne használjuk már Hungaroringnek a közutat!

Tegnap elvesztettünk egy újabb értékes embert, megint a Kőröshegyen...

Ezt írtam akkor, 2018-ban, és a helyzet mit sem változott. De a véleményem annál inkább! Tudjátok, sokkal több baleset történik itt, mint amiről a külvilág tud. Ha járóképes marad a gép – meg az ember –, akkor nem várja meg a rendőrt. Ha nem marad az, akkor is igyekeznek előbb eltüntetni a nyomokat, mielőtt megjön a yard.

„Információink szerint a most elhunyt 34 éves férfi két évvel ezelőtt ugyanezen a szakaszon szenvedett balesetet mint most – áll a száraz rendőrségi hírben” Nyugodj békében, Zoli!

Viszont látva, hogy mennyi már a nagymotor (ca. 200 ezer Magyarországon), borítékolható a balesetek növekedése, főleg hogy a valódi sportmotorokkal nincs hová menni a srácoknak. Sávoly? Balatonring? Igen, ha csak egy fél pálya felépült volna az eddigi három próbálkozásból, akkor az RR-ek nem a szalagkorláttal szemeznének, hanem elmennének oda, ahol bukótér is van.

Arról nem beszélve, hogy szerintem most is életet menthetett volna az ütéselnyelő, motorosbarát korlát. Meddig kell még várnunk, hogy a Mátra után máshol is ilyenek legyenek az utakon?!

„Ezen az útszakaszon nem ez volt az egyetlen tragikus baleset: tavaly szintén egy motoros életét vesztette… – mondta a rendőrség”

Nagyon sajnálom, hogy tegnap ismét elveszítettünk valakit, bár a korábbi levelemmel ellentétben most pont fordítva gondolom: igenis szállják meg a rendőrök a helyet, legalább egy kis időre, amíg elszokik innen a tömeg (velem együtt). Jó lenne, ha idén már nem hallanánk a környékről újabb ilyen esetet – vigyázzunk hát magunkra! És lehetőleg egyik közutat se hívjuk „Ringnek”! Gondolom értitek, mire gondolok…

Motoros üdvözlettel,

Andor

Continental 2019

Facebook Comments

Válasz