„Alkatrészhalom és szemét a kékestetői emlékhelyen”

„Alkatrészhalom és szemét a kékestetői emlékhelyen”

- Kategória: Hírek

Nemes kezdeményezésnek indult, ám mára kissé gazdátlanná vált a Kékestetőn található motoros emlékhely. Ideje kézbe venni a dolgokat, mielőtt ez is csak egy szálka lesz a helyiek szemében…

 

Aki esetleg nem hallott még róla (van ilyen?), azoknak röviden összefoglaljuk az emlékmű történetét. Még 12 éve jött létre a Motorosok a Motorosokért Alapítvány (MOTaMOT) és Hatvani Motoros Egyesület munkája révén, ám azóta olyannyira „kinőtte” magát, hogy lassan zavaróvá válik a képekből, motoralkatrészekből, sisakokból stb. álló, folyamatosan terjeszkedő halom.

Motoros emlékhely Kékestetőn

Mi több, gyakran szemét borítja, amire a helyiek is felfigyeltek. – A megemlékezők és a turisták is szemetet hagynak maguk után alkalmanként. Túrázók is illették már negatív kritikával az emlékhely összképét, s ez egyre inkább jellemző. Ebben az állapotban nem állít méltóképpen emléket az elhunyt motorostársaknak. Kellene valamilyen szabályrendszer, ám már a hely is szűkös – nyilatkozta a heol.hu-nak egy helyi férfi.

Ideje megtisztítani, rendbe szedni a kékestetői motoros emlékhelyet

Mi, motorosok annyit tehetünk, hogy önmérsékletet tanúsítunk, és lehetőleg csak egy képpel, gyorsan leégő gyertyával stb. emlékezünk elhunyt társainkra. Illetve, ha már ott vagyunk, akkor felkapjuk az otthagyott szemetet – legalább mi tegyünk a szemetelés ellen, ha már másnak ez nem jutott eszébe!

Egy közelben dolgozó ­férfi az egyik közösségi oldalon felvetette, hogy meg kellene oldaniuk a motorosoknak a terület rendben tartását is. A posztra dühös hozzászólásokat és üzeneteket kapott válaszul… – derül ki a Heol.hu cikkéből

Egyelőre sajnos csak indulatokat szít a hely, hiszen a gyöngyösi önkormányzat tulajdona, de közben a fenti két egyesülethez, valamint az itt emléket állító motorosokhoz kötődik, a rendben tartása pedig egyszerűen nincs megoldva.

Kérünk, ha arra jársz, lehetőségeid szerint próbálj tenni a hely szépségéért, tisztaságáért, hogy legalább emiatt ne érje szó a motorosokat! Köszönjük!

Continental 2019

Facebook Comments

Válasz