2031-ig (!) tartó megállapodást kötött a Dorna Magyarországgal

2031-ig (!) tartó megállapodást kötött a Dorna Magyarországgal

- Kategória: Gyorshírek

A nemrég zajlott sajtótájékoztatón jelentették be, hogy a vártnál hosszabb időre állapodott meg Magyarország a Dornával, így 2024 és 2031 között rendezhetünk itthon MotoGP-futamokat az új pályán.

 

Hajdúnánáson, a leendő pálya közelében jelentették be a jó hírt, ahol Dr. Palkovics László hangsúlyozta: a pálya építése egyben a technikai sportok egyre növekvő hazai támogatásának része, s a 65 milliárd forintból épülő létesítményben (az aszfaltcsíkon felül) megtalálható lesz egy szálloda, konferenciaközpont és sok egyéb, sportolóknak hasznos létesítmény.

2031-ig rendez MotoGP-futamot Magyarország

Nem titok, hogy a MotoGP mellett a Superbike mezőnyét is vendégül látná Magyarország, hogy minél ismertebb legyen a motorozás és a motorsport hazánkban.

Nagy szó, hogy a Dorna nem öt, hanem rögtön nyolc évre állapodott meg Magyarországgal a MotoGP-futamok lebonyolításáról

– Inkább motoros élménypark, mintsem egyszerű pálya lesz – tette hozzá Kósa Lajos, egyben alkalmas helyszín járműtesztelésre, s ezen keresztül a hazai járműipar fejlesztésére. Végleges már a hajdúnánási helyszín is, illetve az, hogy 2022-ben már főpróbát tartanának, hogy 2023-tól zavartalanul fussanak a hazai, nemzetközi és világbajnoki futamok.

Continental 2019

Facebook Comments

Válasz