Teljes útzár: mezőgazdasági géppel ütközött motoros Dunaföldvárnál

Teljes útzár: mezőgazdasági géppel ütközött motoros Dunaföldvárnál

- Kategória: Gyorshírek

Motorbaleset történt 2020. június 28-án 7 óra 9 perckor a 6-os számú főúton, a 90-es kilométerszelvény közelében Dunaföldvár térségében – adta hírül néhány perccel ezelőtt a Police.hu

 

Az eddig rendelkezésre álló adatok szerint egy motoros ismeretlen körülmények között mezőgazdasági munkagépnek ütközött. A képek alapján a merőleges földútról hajtott ki a munkagép a főútra, a motoros pedig már nem tudta elkerülni az ütközést, és a karambolban életét veszítette. Az utat teljes szélességében lezárták, a forgalmat az M6-os autópályára terelik.

Ellenőrizzék a mezőgazdasági gépeket és takarítsák le a kerekeket!

Korábban már többször „üzentek” a zsaruk a különböző traktorok, aratógépek stb. tulajdonosainak, hogy tartsák be a KRESZ előírásait. – Előfordulhat, hogy a mezőgazdasági vontatók, lassú járművek, szállítást végző tehergépkocsik sarat hordanak fel az úttestre. Ha a vezetők nem takarítják le az utat, többféle veszélyhelyzet is előállhat. Amikor egy jármű vezetője hirtelen akarja kikerülni a sarat, esetleg ráhajt, lesodródhat az útról. Amennyiben újra elkezd esni az eső, a sáros aszfalt rendkívül csúszóssá válhat, ami ugyancsak balesetveszélyes.

Főként a reggeli és esti órákban számíthatunk a főútra kihajtó, lassú, nagy kiterjedésű gépekre. Fontos, hogy még nagyobb körültekintéssel, és ha kell, akkor a megengedettnél is lassabban közelítsük meg az ilyen kereszteződéseket! (A ma reggeli helyszínelés – kép: Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság)

A Békés Megyei Baleset-megelőzési Bizottság kéri a mezőgazdasági járművek vezetőit, a terményszállítást végzőket, hogy tartsák be a KRESZ előírásait! Mielőtt földútról aszfaltozott útra hajtanak fel, álljanak meg és takarítsák le a járművük kerekeit! Ha az útburkolatot mégis besározzák, vagy valamit elszórnak, akkor a többi közlekedő biztonsága érdekében a lehető leggyorsabban takarítsák le az utat! Emellett mielőtt elindulnak a telephelyükről, ellenőrizzék a járművük műszaki állapotát, a fékrendszert, a kormányművet és a világításokat!  Ha a mezőgazdasági géphez különböző munkák elvégzésére alkalmas tartozékot kapcsolnak, akkor azt úgy rögzítsék, hogy menet közben ne mozdulhasson el, ne eshessen le, illetve ügyeljenek rá, hogy a jármű világító berendezéseit ne takarják el – áll a Békés megyei zsaruk közleményében.

Számítani lehet arra, hogy a lassabban haladó mezőgazdasági gépek, lassú járművek mögött feltorlódik a forgalom. Csak akkor kezdjék meg az előzésüket, ha jól belátható a manőver biztonságos befejezéséhez szükséges távolság! A mezőgazdasági járművek előzésénél nagyobb oldaltávolságot célszerű tartani. Vezessenek türelmesen és figyelmesen! – tették hozzá.

Continental 2019

Facebook Comments

Válasz