Kovács Bálinttal csak a Moto3-as Hanika tudta tartani a lépést

Kovács Bálinttal csak a Moto3-as Hanika tudta tartani a lépést

- Kategória: Cikkek, Események, Verseny

Sikeres hétvégét zárt a H-Moto versenyzője, Kovács Bálint, aki kétszer is dobogóra állhatott a hétvégi, brnói összecsapáson.

 

Abban a megtiszteltetésben van részünk, hogy most hétvégén, azaz július 24. és 26. között Magyarországon, azon belül a Pannoniaringen rendezik a 2020-as Alpok Adria bajnokság nyitófutamát. Erre készül Kovács Bálint is, és hogy minél jobban összeismerkedjen az idei Yamahával, a hétvégén Brnóban lépett pályára.

Kovács Bálint már a Le Mans-i vb-re készül

A szombati és a vasárnapi futamon is második lett a gyorsaságimotoros cseh nemzetközi bajnokság brnói fordulóján Kovács Bálint, a H-Moto Team versenyzője. A 18 éves motoros – aki az augusztus végi, Le Mans-i 24 órás viadalra készül – a NEW2Project színeiben egy Yamaha R1-gyel vett részt a cseh versenysorozat második fordulóján, és már az időmérő edzésen is második lett – írta az MTI.

Csak a Moto3 vb-n vitézkedő és nem mellesleg Moto3-EB győztes Hanika tudta megelőzni Bálintot a hétvégén, pedig a sok eső miatt kifejezetten trükkös viszonyok uralkodtak a pályán

Bálint négy verseny után 56 ponttal második a cseh bajnokság összetett pontversenyében, a jó eredményeknek köszönhetően pedig mindkét csapat, a magyar H-Moto Team és a cseh NEW2Project is azt szeretné, ha minden fordulón rajthoz állna a sorozatban.

– Az időjárás nem volt kegyes hozzánk: a szombati eső után nehéz volt jó beállításokat találni a vasárnapi, száraz körülményekre, ezzel együtt elégedett vagyok a hétvégével és a két második hellyel – mondta Kovács Bálint, akit tehát a Pannonia Ringen láthattok legközelebb.

Ha téged is érdekel, miként alakul Bálint pályafutása, s kíváncsi vagy a legújabb, legérdekesebb vele kapcsolatos hírekre, kövesd a Facebookon és az Instagramon! Továbbá érdemes böngészni csapata, a H-Moto Team Facebook-oldalát is.

Continental 2019

Facebook Comments

Válasz