Megszólalt a Koncz-baleset autós résztvevője: Szerintünk gyorsan ment és kikerülhetett volna…

Megszólalt a Koncz-baleset autós résztvevője: Szerintünk gyorsan ment és kikerülhetett volna…

- Kategória: Gyorshírek

Hiába írták le ezerszer a bírói ítéletekben, hogy a gyorshajtónak is jár az elsőbbség…

Mint bizonyára Ti is olvastátok, „2020. július 10-én Bekecsen, a Honvéd utcán egy asszony gépkocsijával megfordulást hajtott végre, melynek során egy motorral közlekedő férfival összeütközött. A baleset során a motort kormányzó férfi súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett.” Sajnos azóta a motoros – aki egyébként Koncz Ferenc parlamenti képviselő volt – később életét veszítette.

 

A rendőrségi közleményben szó sincs gyorshajtásról, korai is lenne ilyet leszögezni. Főként úgy, hogy az autó vezetője kanyarodott balra, az egyenesen haladó motor elé, a motort vezető férfi pedig elhunyt a balesetben.

Az autós szerint túl gyors volt a motoros és egyébként is kikerülhette volna…

Érthetetlen, hogy az újságírók miért nem a helyszínelőket kérdezik, inkább a sofőrt kapják mikorofonvégre, aki persze a másik hibáit sorolja. Tegyük hozzá: könnyű úgy bírálni valakit, hogy az már nem tudja megcáfolni… Ezúttal a Borsod24 idézte az autóst, pontosabban az autót vezető hölgy férjét, aki nem hagyta ki a ziccert:

„Szerintünk jóval a megengedett sebességhatár felett, nagyjából 80 kilométer/órával mehetett a motoros. Ráadásul ki tudta volna kerülni a feleségem autóját…”  

Balra kanyarodó, jobb oldalán tört autó – beszédes kép arról, hogy mi történhetett… Kép forrása: Budapestkornyeke.hu

Csodálatos, hogy egy motorbaleset után mindenki traffipax-szemű vezetéstechnikai szakértő lesz: egyből tudja, hogy a másik gyorshajtó és egyébként is van kormánya.

Hegylakók különvélemény:

Az is kiderült a cikkből, hogy az autót vezető hölgy és az elhunyt motoros jól ismerte egymást, néhány napja például együtt adtak át a közelben egy új útszakaszt. Ha ne adja ég, ilyen helyzetbe kerülnék, hogy egy ismerősöm karambolozik velem, és életét veszíti, valószínűleg a következő dolgok jutnának eszembe:

  • vétkes vagyok vagy sem, bárcsak visszacsinálhatnám, hogy ne történjen meg!
  • ha szabályos is voltam, tehettem volna többet, hogy ne ütközzünk és életben maradjon?

Ennek dacára szóba sem került a cikkben, hogy „részvétem a családnak”, esetleg „nagyon sajnálom, hogy pont velem karambolozva halt meg”. Csak az, hogy „szerintünk jóval a megengedett sebességhatár felett mehetett…”  és persze volt hely, miért nem került ki.

Szép.

Continental 2019

Facebook Comments

Válasz