Visontán indult újra a hazai motorsportélet – CEM Cup és Supermoto a Black Star Speedway-en

Visontán indult újra a hazai motorsportélet – CEM Cup és Supermoto a Black Star Speedway-en

- Kategória: Cikkek, Események, Verseny

Esős idő és viharos szél? Kit érdekel, ha végre lehet versenyezni? Újra megtelt motorosokkal Visonta, sőt volt olyan géposztály, ahol csak egy hölgy „állta a sarat”, de így is kitartott amellett, hogy versenyezni szeretne. Chrobák Jani beszámolója a hétvégéről Kőházy Tamás remek képeivel.

 

Múlt hétvégén vette kezdetét a háromfordulós Supermoto Magyar Kupa és a CEM Cup, s mivel mindkettő nyílt sorozat, a szomszédos országok motorosai is kaptak az alkalmon, így a legkisebbek között szép számmal megjelentek osztrák és szlovák nevezők is.

Dudás Attila

Újra megtelt motorosokkal a Visonta Black Star Speedway

Az időjárás nem kedvezett a motorosoknak, de ez nem zavarta az utánpótlásversenyekre odasereglő csöppségeket és a felnőtt mezőnyt sem, akik hősiesen edzettek, versenyeztek a zord idő dacára is. Esős gyakorlással kezdte meg mindegyik géposztály a napot, majd napközben a folyamatosan száradó pálya nehezítette a versenyzők dolgát, mi több: az utolsó két futamra ismét fel lehetett szerelni a vizes pályára való gumikat, persze csak annak, akinek volt ilyenje…

Halmos Klaudia

Nem unatkoztak a nézők, remek versenyeket láthattak, ám ha muszáj kiemelni valamit, akkor az a legfiatalabbak összecsapása és a látványos Supermoto Magyar Kupa – elképesztő küzdelmet hozott mindkét kategória küzdelme. Supermotóban Ónodi Dániel, Hartmann Ferenc, Ádám Mihály és Surányi Balázs okozták a legizgalmasabb perceket. Három futamot rendeztek géposztályukban, és mindháromszor az időmérőn elért eredmények alapján álltak fel a rajtrácsra a srácok. Azonban a nézők nagy örömére kicsit sem volt papírforma a befutó, sőt a három futamból egyszer sem sikerült ugyanabban a sorrendben végezniük.

Lukács Tamás

Nagy csatákat vívtak, szép előzésekkel, ami igazán látványossá tette az összecsapásokat. A három futam összesítésében azonban Ádám Mihály jött ki győztesen, második Ónodi Dániel, harmadik Surányi Balázs és a dobogóról leszorulva negyedikként Hartmann Ferenc fejezte be a nyitóhétvégét.

Ádám Mihály

Elszánt csöppségek a PW-ken

A legkisebbek a PW-Motard 50 kategóriában olyat motoroztak a csöppségek, hogy arra nehéz szavakat találni. Két futamukból az elsőt sikerült száraz körülmények között teljesíteniük, míg a másodikon éppen a pályára gurulásuk pillanatában kezdett el esni az eső.

Havasi Balázs

Harmincperces technikai szünetet követően esős körülményekre felkészülve vágtak neki a 10 perc + 2 körös távnak, amit nagyban nehezített, hogy a 15 fős mezőnyből néhány gyermeknek volt csak vizes pályára alkalmas esőgumija, ám a többiek közül is sokan becsülettel végig csinálták a versenyt. Több kislegény és -leány élete első versenyét futotta, így külön dicséret illeti őket, hogy – átvitt értelemben és szó szerint is – rögtön mélyvízben tették próbára tudásukat.

Kalmár Zalán

A versenyeken a tempót diktáló Mohai Márk és Kalmár Zalán okoztak izgalmas perceket, míg mögöttük Végh Lucián, Lukács Tamás és Halmos Klaudia harcoltak a dobogós helyért. A két futam összesített végeredményében Mohai lett a győztes, Kalmár a második és Lucián állhatott a dobogó harmadik fokára a második versenyben elért jobb helyezése miatt, hiszen Lukács Tamással azonos pontszámot gyűjtött. Klaudia és Milán csupán egy pont különbséggel az ötödik és hatodik helyen végzett, míg a további Chrobák-fiatalok, nevezetesen Havasi Balázs, Veres András és Lukács Lilianna a nyolcadik, kilencedik és tizenkettedik helyen zárták a hétvégét.

Lukács Lilianna

A Chrobák Mostorsport Egyesületnek még egy hölgy tagja, Kolarovszki Adél lépett pályára a Supermotard 140 kategóriában. A pénteki edzésnapon kifejezetten jó időket futott, szombatra azonban a zord időjárástól visszariadt a mezőny nagyja, így pechjére egyedül maradt a géposztályban, a többiek pedig visszavonulót fújtak a pályára zúdult eső miatt.

Népes mezőny gyűlt össze a PW kategóriában

Adél ennek dacára hősiesen végigcsinálta a futamokat, kategóriájánál erősebb motorokkal is jót versenyzett, és mivel más nem állt ki ellene a vizes aszfalton, az eredményhirdetésen ellenfél nélkül állhatott fel a dobogó tetejére.

Kolarovszki Adél

Chrobák János: Nagyon büszke vagyok a gyerekeimre. A PW kategóriában Zalán kicsivel maradt le a dobogó tetejéről, Tomi ügyesen versenyzett ám lélekben ő már a nagyobb motorjával edzeget. Klaudia, Milán, Balázs, Andris és Lilianna pedig életük első versenyét futották, amihez nem éppen a legalkalmasabb időt kapták.

Szklenár Milán

Becsülettel és nagyon ügyesen végig csinálták a hétvégét a vizes pálya ellenére. Adél pedig sajnos ellenfél nélkül maradt, mert vetélytársai visszariadtak az esőtől, de ettől függetlenül ügyesen és jót motorozott.” A hétvége részletes végeredményeit a ChronoMoto honlapján találjátok.

Dudás Attila és Surányi Balázs

Következő állomás két hét múlva Szlovákiában lesz, ahol a sorozatból csak a PW géposztály tagjai indulnak, de más kategóriában is jelen lesz az egyesület. A Supermoto Kupa pedig a rövid „nyári szünet” után szeptember 4-én folytatódik a Kakucs Ringen.

Continental 2019

Facebook Comments

Válasz