A Mozaik-hatás: ezentúl csak online lehet bejelentkezni a két budapesti vizsgabázisra

A Mozaik-hatás: ezentúl csak online lehet bejelentkezni a két budapesti vizsgabázisra

- Kategória: Cikkek

Tán emlékeztek még rá, néhány hete megírtuk, hogy bűnszövetségben elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette és más bűncselekmények miatt indult nyomozás a Mozaik utcai műszaki vizsgabázis ügyében.

 

Akkor azzal gyanúsították meg a kormánytisztviselőket, hogy több gépjármű-kereskedelemmel foglalkozó személlyel abban állapodtak meg, hogy rendszeresen jogtalan anyagi előnyt kérnek, illetve fogadnak el gépjárművek műszaki vizsgáztatásával összefüggésben. Az érintett kormánytisztviselők a szabálytalanság mértékétől függően fogadtak el vesztegetési pénzt a kereskedőktől a soron kívüli vizsgáztatásáért vagy a vizsgák során felmerülő szabálytalanságok figyelmen kívül hagyásáért.

Változik a budapesti műszaki vizsga bejelentkezési rendje

Hogy elejét vegyék a további csalásoknak, idén augusztus végétől csak a kormányhivatal honlapján elérhető űrlap kitöltésével indítható műszaki vizsga, amit kitöltve a muszakivizsgaztatas@bfkh.gov.hu címre kell elküldeni az autósoknak, motorosoknak. A két vizsgabázison főként taxik és külföldről behozott autók, illetve motorkerékpárok vizsgáztatása zajlik.

Az ügyészség 12 kormánytisztviselő őrizetét rendelte el, és 11 személy esetében indítványozott további kényszerintézkedést – írta a főügyész

Az igények feldolgozása a küldemények beérkezésének sorrendjében, a következő szabad időpont visszaigazolásával történik. A visszaigazoló e-mailben megjelölt helyszínen és időben a vizsgálóállomás fogadja a járművet, hogy ezzel is meggátolják a visszaéléseket, vesztegetéseket. Ez egyébként azzal veszéllyel fenyeget, hogy ha valaki hiányos vagy rosszul kitöltött dokumentumokkal érkezik a vizsgára, annak nincs lehetősége pótlásra – a kért időpont elveszik, és újat kell igényelnie.

Nyitókép: Műszaki vizsga – Bodnár Boglárka, MTI 

Continental 2019

Facebook Comments

Válasz