Kovács Bálint az IDM királykategóriájában bizonyíthat a hétvégén

Kovács Bálint az IDM királykategóriájában bizonyíthat a hétvégén

- Kategória: Hírek

Bálint a német pályán áll rajthoz a Superbike géposztályban, ráadásul pont azon a pályán, ahol tavaly bajnoki címét szerezte.

 

Egy másik versenyző sérülése után kapott felkérést Bálint, hogy „ugorjon be” a kimondottan neves csapathoz, ugyanis a 2016-os bajnokalakulat Yamahájával léphet pályára a Hockenheimringen.

Kovács Bálint az IDM Superbike kategóriájában áll rajthoz

Az Alpok-Adria Bajnokság Superbike géposztályában az összetett pontversenyt vezető, a cseh bajnokságban pedig az Open 1000-es kategóriában jelenleg második magyar versenyző egy Yamaha R1-gyel veheti fel a küzdelmet az ellenfelekkel, köztük a korábban a MotoGP-ben is versenyző Jonas Folgerrel.

Bálint tavaly éppen Hockenheimben nyerte meg az IDM utánpótlás géposztályának, a Suzuki Cupnak a bajnoki címét

– Ez egy fantasztikus lehetőség a számomra, és már alig várom, hogy megmutathassam magam egy ilyen erős mezőnyben. Természetesen nem lesz egyszerű új közegben versenyezni, de úgy gondolom, hogy egy sikeres hétvégét zárhatunk majd – mesélte Bálint a hétvége előtt.

Ti is élőben követhetitek a versenyt, hála az ingyenes online közvetítésnek. A fenti Youtube-csatornán látható a hétvégi IDM-futam

Kelemen Krisztián, a H-Moto Team tulajdonosa szerint ez a hétvége szintfelmérő lesz Kovács számára: Nyugodtan teheti a dolgát, mert nyomás és elvárás nem nehezedik rá, az önértékelése rendben van, és hiszem, hogy amit tud, azt kimotorozta magából Hockenheimben is.

Bálint már a helyszínen van és éppen a szabadedzéseken ismerkedik a pályával, illetve a géppel. Az is kiderült, hogy ugyan korlátozott számban nézőket is beengednek a rendezvényre, kifejezetten szigorú biztonsági előírásokat vezettek be a futam előtt. Például az egész mezőnyre koronavírusteszt vár, és aki pozitív mintát szolgáltat, az nem állhat rajthoz a versenyen.

Azt szeretné elérni a H-Moto csapata, hogy mindkét versenyzőjük hozza ki a maximumot – Ádám a hazai bajnokságban, Bálint pedig az Endurance-vb-n

Ha téged is érdekel, miként alakul Bálint pályafutása a jövőben, s kíváncsi vagy a legújabb, legérdekesebb vele kapcsolatos hírekre, kövesd Te is a Facebookon és az Instagramon! Továbbá érdemes böngészni csapata, a H-Moto Team Facebook-oldalát is.

Continental 2019

Facebook Comments

Válasz