Videó: Szorítsd azt a motort, mintha az életed múlna rajta!

Videó: Szorítsd azt a motort, mintha az életed múlna rajta!

- Kategória: Vélemény

Ezúttal Mattblack ragadt tollat, hogy felhívja a figyelmet az egyik leggyakoribb vezetéstechnikai hibára. Te mivel irányítod a motort: kézzel vagy lábbal? Ő az utóbbit javasolja…

 

Láttam az egyik hozzászólásotokat a Kanyarfotó bejegyzése alatt, ahol a kolléga – ki tudja miért – teljesen kifordította a bokáját, és bár a motor alig volt ledöntve, szándékosan lelógatta a csizma orrát az aszfaltra. Innen üzenem neki: ha nem szorítjuk lábfejjel (is) a motort, az komoly galibát okozhat – ezt sajnos saját tapasztalatból tudom…

Szorítsd lábbal is azt a motort, mintha az életed múlna rajta!

A „tapasztalat” előzménye, hogy nyáron, amikor nem tombolt annyira a járvány, cimborámmal elmentünk Ausztriába egy kiadós túrára. Ő MT-09-es Yamahával jött, jómagam pedig az MT-01 izomgéppel. Azon a túrán mentünk kerek 800 km-t. Sosem szoktunk nagyon sportosan közlekedni, de van, hogy az embernek „elgurul a gyógyszere” és magával rántja a KODO, vagyis az MT-01 brutális forgatónyomatéka.

Az a bizonyos kép (Forrás: Kanyarfotó)

Ahogy a fenti (kanyar)fotó posztja alatt olvastam, ugye kényelmesebb ilyen szétnyitott helyzetben tartani a lábad, de amennyiben elgurul a gyógyszer, akkor nagyon könnyen leérhet a talpad, sőt a lábfejed is, mint kiderült… Az aszfalt pedig felránthatja a lábtartóról a lábfejed, mi több: anno egy parkolóban konkrétan csonttörést szenvedett a hondás kolléga, amikor (kb. hússzal andalogva) így fordult, és a csizma orra elakadt egy kátyúban…

Ezért azt javaslom hát mindenkinek, hogy tudatosan figyeljen a lábára: combbal, vádlival, lábfejjel is szorítsa a motort, és meglátja, sokkal könnyebb lesz úgy kanyarodni – csak a saját dolgát nehezíti meg a lazán tartott lábakkal.

A másik, hogy ahogy azt látom a kollegán, nem „ül ki” a motoron. Ez kanyarban ugyanannál a sebességnél nagyobb dőlésszöget eredményez, ami persze nem (mindig) baj.

Így is lehet „villantani”, ha azt látod, készül a kép, a láblógatást pedig hagyjuk meg a vaspapucsos kollégáknak…

De mi van, ha mély döntés esetén kicsit lelóg a lábfejed? Akkor bizony a test- és lábtartás eredményeként a csizma orrát koptatja az aszfalt, és ez komoly meglepetést okozhat. Nem hiszed? Itt a saját példám: ugyanezt csináltam, és majdnem baj lett belőle:

Ismeretlen kanyar, túl nagy dőlésszög, és már „le is repült” a csizmám a lábtartóról… 

Mi a tanulság? Ülj hát ki rendesen, de felejtsd el a láb- és térdlógatást! Egyszerűen szorítsd bokával, térddel, combbal a gépet! Hidd el, ráérsz akkor kitenni a térded, ha már pályázóként, bőrruhában próbálsz bemenni 2:10 alá a ringen – addig ez csak bohóckodás és pózolás.

Az a bizonyos osztrák túra és a két Yamaha

Széles utat, és mielőbbi járványmentes szezont kívánok mindenkinek!

Üdvözlettel: Mattblack

Continental 2019

Facebook Comments

Válasz