Nonszensz sebességkorlátozás jön a német autópályákon?

Nonszensz sebességkorlátozás jön a német autópályákon?

- Kategória: Gyorshírek

Történelmi pillanat: a német szövetségi kormány döntött az általános sebességkorlátozásról a német autópályákon – számolt be a hírről tegnap a Der Postillon.

 

– Egyszer és mindenkorra véget kell vetnie a németországi sebességkorlátozásról szóló szerencsétlen (sic!) vitának – szögezte le Steffen Seibert kormányszóvivő. – Különösen örülünk annak, hogy mindkét fél elégedett lehet a döntésünkkel: a zöldek végre megkapták a várva-várt sebességkorlátozást, akik pedig szeretik a sebességet, továbbra is bátran nyomhatják a gázt – tette hozzá.

Egységes sebességkorlátozás a német autópályákon?

Salamoni döntés született: a 13 ezer kilométert kitevő (!) teljes német autópálya-hálózaton 350 km/órában korlátozzák a megengedett sebességet, leszámítva persze az olyan szakaszokat, ahol már most is ennél szigorúbb limit van életben.

Kép forrása: Der-postillon.de

Hozzátették, hogy telepített sebességmérőkkel szeretnék ellenőrizni, hogy „mindenki betartja-e” a 350-et, s aki nem, arra teljes erejével sújt le a törvény: egy árva büntetőpontot kap, ha túl nagy gázt adna, és a szinte betarthatatlan 350 helyett mondjuk 380-nal száguld – zárja cikkét a Der Postillon.

Hegylakók különvélemény

Több magyar autós és motoros újság átvette a hírt, ami nem is csoda: frappáns történet, egyben rámutat a közlekedők és a „zöldek” csatáinak visszásságaira. Csakhogy az újságíró kollégák nem voltak elég alaposak:

például nem nézték meg, hogy a 2020-as fejléccel ellentétben az url-ben még tavaly októberi dátum szerepel. Ráadásul egy kis guglizással rögtön kiderül: Stefan Sichermann szatirikus lapjáról van szó, ami máris leleplezi, hogy mennyire „komoly” lehet a cikk.

Ez inkább a német kollégák tréfája, mintsem valódi bejelentés, azaz kezeljük a helyén. Jó poén, megér pár leütést, de kár valódi hírként lehozni – egyszerű vicc az uborkaszezon kellős közepén.

Continental 2019

Facebook Comments

Válasz