Moto Trainer szimulátor: pályanap a garázsodban

Moto Trainer szimulátor: pályanap a garázsodban

- Kategória: Gyorshírek

Gondolj csak bele, milyen jó lenne, ha a téli hétvégéken a garázsban is edzhetnél a következő pályanapokra! Úgy tűnik, a Moto Trainernél pont ezen dolgoznak, sőt már a Superbike-világbajnok is kipróbálta a szerkezetet…

 

A motor mozgása és a képernyőn látható játék alapján egészen élethűnek tűnik a Moto Trainer szimulátora, legalább is Jonathan Rea gyorsan megtalálta az összhangot a szerkezettel:

Azt hiszem megvan, mit kérek következő karácsonyra…

Lenyűgöző látvány és valószínűleg az élmény sem különb, de vajon hogy működik a különleges szimulátor?

Moto Trainer szimulátor: pályanap a garázsodban

A Moto Trainer legújabb termékét a Dorna Sports-cal, vagyis a MotoGP urával fejlesztették ki, és ennek köszönhetően a teljes MotoGP-versenynaptárat megtalálod rajta, pontosabban a versenynaptárban szereplő helyszíneket, pályákat. Így a jövőben ez lehet az eSports bajnokságok alapja, az pedig nem kérdés, hogy a 2020-as események után a Dornának is elemi érdeke, hogy készen álljon egy akár egészéves eSports-bajnokság rendezésére.

Ráadásul az elnevezés is helytálló, ez tényleg egy edzőprogram, hiszen rögzíti, majd elemzéshez kigyűjti a vezető reakcióit, és a telemetriai adatok alapján tanácsokkal is szolgál, hogy hol fejlődhet a pilóta. Még a súlypontáthelyezés is hasonló, mint a valóságban, többek között ezért mozoghat a motor extra nagy, kereken százfokos tartományban jobbra és balra. Kiváló lehetőség, hogy télen is fejlődj, de természetesen nem olcsó: 18 ezer dollárt, azaz átszámítva 5,5 millió forintot kell kicsengetni érte.

Continental 2019

Válasz